Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Férjként hogyan beszéljem le...

Férjként hogyan beszéljem le a feleségemet az őszülő hajammal kapcsolatos hülye ötletéről?

Figyelt kérdés

33 éves enyhén őszülő férfi vagyok. A feleségem mindenáron rá akar beszélni, hogy festessem be barnára (az eredeti színűre) a hajamat.

Én viszont nem akarom, jól érzem magam őszes hajjal is a bőrömben. De a feleségem azt mondja, én becsaptam őt, ő 9 évvel ezelőtt nem egy őszes, hanem egy barna fickót választott élete párjául. Már vett is nekem különböző festékeket, színezőket, de én ezeket eldobtam, nem akarok ilyeneket használni. Ő mégis folyton ezzel szekál, pláne, mióta a haveri körben két srác is befestette az őszülni kezdő haját.

Én szeretem az ősz hajszálaimat, miért nem érti meg?

2009. márc. 15. 20:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az én páromnak már 20 évesen is sok ősz hajszála volt, akkor is tetszett, és egyikünknek sem jutott eszébe ilyen. A te hajad, te választásod! Szerintem igenis tud sármos lenni :)
2010. jan. 19. 23:20
 12/14 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, úgy látszik, (eddig) egyedül leszek a véleményemmel, de szerintem megfontolhatnád, hogy ennyit megtegyél-e a kedvéért. Végülis természetes, hogy az ember tetszeni akar a párjának, és ez szerintem nem olyan drasztikus dolog (legalább a színező, aztán majd meglátod). A "fogyjál le" sokkal nehezebben megvalósítható, vagy a mellműtét, amit a férfiak elvárnak sok esetben a nőktől. Ráadásul az ő külseje a leírás szerint kifogástalan - gondolom, tett is ezért, 2 gyerek után!

Nem nagy dolog a hajfestés! Az én kedvesem is festi a haját. Manapság természetes (és NEM b.uzis!) a külsejére adó férfi. Csak 33 éves vagy, tényleg jó korán őszülsz, én valahol megértem, hogy a feleséged azzal a helyes pasival akar megjelenni, akit megszeretett Benned (OK, belső értékek stb. de a szerelemben igenis benne van, hogy külsőre bejön a másik!) és ráadásul ezen a "problémán" könnyedén lehet változtatni.

Próbáld a másik oldalról nézni: a feleséged lehet, arra gondol, hogy ő 2 gyerek után is milyen jól néz ki, Te meg nem akarsz neki tetszeni - ez biztos nem esik neki jól! :(

Sejtem, az is benne van, hogy a feleséged minél erőszakosabban sulykolja, Te annál inkább ellenkezel.

29/n

2010. jan. 20. 00:59
 13/14 A kérdező kommentje:
Na ma este megtörtént az, amit nem gondoltam volna, hogy meg fog történni. Ismét előjött a téma, és én olyan feszült, kimerült, fáradt voltam, hogy elsírtam magam, amiért ilyet kívánna tőlem, amiért ilyenre akarna kényszeríteni, holott tudja, hogy ellenkezik az elveimmel, a férfibüszkeségemmel. Hányszor magyaráztam el neki, hogy tudni kell méltósággal felvállalni az ősz hajat, s én ezt is teszem, ő csak azt hajtogatja, mint egy papagáj, hogy bizony ő szerelmünk hajnalán egy sármos sötétbarna srácba szeretett bele, aki pólókban és farmergatyókban járt, nem pedig egy őszülő férfibe, aki szövetnadrágokban és sötét pulóverekben meg zakókban jár. Ekkor tört el a mécses. Hát ennyire csúnyának lát? Miért csinálja ezt velem? Mi a problémája? Mit vétettem ellene????
2010. jan. 20. 22:45
 14/14 anonim ***** válasza:

Na, na, nyugi már, nem kell ilyen tragikusan felfogni! (Amúgy a feleséged hogy reagált arra, hogy elsírtad magad???? Mit mondott?)

Nem hiszem, hogy más probléma lappang emögött, szerintem tényleg csak azt szeretné, hogy fiatalosabb légy - hiszen belegondolok, baromi fiatal is vagy!!! Csak 4 évvel vagy idősebb nálam, márpedig én abszolút fiatalnak érzem magam. :)

Szerintem ha nem is mindenben, de 1-2 dologban igazán engedhetnél, ettől nem sérül a férfibüszkeséged. A feleséged csak azt akarja, hogy jól nézz ki, ezzel nem akar rosszat Neked! Amúgy a hajfestéstől se sérül a férfibüszkeség, de mindegy... Vannak olyan férfiak, akik ha anyagilag megtehetik, hajbeültetést végeztetnek - na és akkor ők már nem férfiak? Éppen azért teszik, hogy vonzóbbak, férfiasabbak legyenek.

"Méltósággal kell viselni az őszülést" - háááát hogy őszinte legyek én tényleg nem egy 33 éves emberhez társítom ezt a mondatot... Én valahol megértem a feleséged! Ez nem az, hogy csúnyának lát!!! De ha van valami, ami nem a legelőnyösebb, és amin könnyedén, olcsón lehet változtatni, miért ne tenné meg az ember, hogy pl. tetsszen a párjának? A nőktől mennyi minden ilyesmit elvárnak sőt természetesnek vesznek.

Én átgondolnám még egyszer, bár mondom, nagyon érdekelne, hogy reagált a sírásra a feleséged.

2010. jan. 21. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!