Más is bedőlt a sok arctisztítós reklámnak?
Csak mert én igen, de mint utóbb kiderült, csak kidobtam egy csomó pénzt az ablakon.
A Nivea Visage háromlépéses arcápolócsaládtól elkezdve, a Garnier Pure 3 az 1-benig majdhogynem MINDENT kipróbáltam, mégsem használt soha egyik sem. Három-négy napig mintha javulást véltem volna felfedezni, aztán még rosszabb volt, mint előtte, ennek örömére még többet kentem magamra, így előbb elfogyott és előbb "kellett" újat/másikat venni. És eddig bárkit megkérdeztem, mindenki ugyanazt mondta "Egyik sem használ."
A kozmetikus is ajánlgatott mindenféle marhaságot, neki is bedőltem, arcápolótejek meg hasonlók, aztán egyszer elegem lett a rengeteg pénzkidobásból, és úgy voltam vele, ha már semmi nem használ, akkor minek erőlködjek? Elkezdtem sima szappannal mosni az arcomat, reggel és este... És... Megjavult a bőröm! Először persze azt hittem, hogy kinőttem a ragyákat, és próbaképpen elővettem az egyik "csodaszert" (kac-kac). Két nap múlva megint jöttek, gyorsan visszatértem a szappanhoz, és ta-dám! A ragyák eltűntek, a mitesszerek úgyszintén és nem zsíros a bőröm. Első pár alkalommal kicsit (nagyon) kiszárította a bőröm, de kibírtam, hogy ne kenjek rá semmit, és így kb. egy hét után a bőrömnek beállt a normális faggyútermelése is.
Nemrég pedig pont anyósom (nővér) egyik ismerőse mondta, aki bőrgyógyász, hogy a sima szappanos víznél semmi nem tisztít jobban. Szóval akkor ez jelenthet valamit...
Azért írtam le ezeket, hogy segítsek azoknak, akiknek tényleg semmi csodaszer nem használ, hagyjátok őket a fenébe, és próbáljátok ki a sima szappanos vizet! Mert tényleg használ! :)
első kommentelő: én kérdeztem a sminkes dolgot
örülök neki, hogy sminkelsz, mert én is :D és neked így is bevált a szappanos csoda
kérdés kiíró: köszönöm, akkor veszek egy kockaszappant, utána meg nivea-val bekenem a pofim :)
ugyanez történt velem is...én azt csinálom hogy puha sörtéjü fogkefével és tusival dörzsizem az arcom..de akkor áttérek a szappanra:)...és rettentő tiszta tőle a böröm...pedig nagyon tágak a pórusaim...teljesen kiborultam, hogy kenem mindennel az arcom, és egyre rondább lett...kibirtam, nem kentem, és most nagyon jo...a kénes szappant kipróbálom mer nekem is nagyon zsíros a böröm...köszönöm a tippet:)
plusz egy tipp:
ha kijön egy csunya vörös pup valahogy rajtad, akkor tetran gyulladáscsökkentő krém...gyógyszertárba kapható 700-900 ftért kb...és tényleg jo..egy nap alatt eltünteti a dolgokat:)...én pl egyszer buliba készültem de nagyn kiragyásodtam..előző nap kenegettem vele egy a begyulladt valamit és még másnap picit és estére nem is látszott:)
22L
Szia! Nagyon hasznos volt ez a kérdés, meg amit írtál, tulajdonképpen én is ennyit csinálok (reggel-este szappan - ez direkt arcbőrre van, minden bőrtípusra, himalaya) viszont én reggel is, este is kentem az arcom vmi könnyű hidratálóval. Mondhatni hogy szép bőröm van, de néha azért előjönnek kisebb pattanások, mitesszerek, így már 2 napja nem kenem hidratálóval, csak a szappan! Viszont elég száraz a bőröm, és azért aggódok csak, mert a szünet alatt sikerült jól lebarnulnom, és nem tudom, hogy így hogy száraz a bőröm, nem fog e lehámlani? Mit gondolsz? A bőröm egyébként már a 2 nap alatt feltűnöen még szebb mint volt! Úgyhogy ez tényleg beválik, a bőr magának beállít mindent, ami kell, nincs szükség krémekre :)
Privibe akartam kérdezni, de nem tudok neked írni, légy szíves, amint tudsz válaszolj, hogy nem árt e ez most a barnaságomnak? :)
Ezt én is ki fogom próbálni. Remélem segít nekem is. :)
Nektek mennyi idő után tisztult le az arcotok?
Kedves utolsó válaszoló :)
Én is szappanos vízzel mosok arcot, már pár hónapja, de nekem nem az igazi. Nem tudom, mi lehet a baj.
Mellette használok mást is, hidratálókrémet, Aknesolt a pattanások ellen és Sudocremet a hegek ellen. És naponta sminkelek, talán ez lehet a baj? :S
De örülök, hogy neked bevált. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!