Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Más is bedőlt a sok arctisztít...

Más is bedőlt a sok arctisztítós reklámnak?

Figyelt kérdés

Csak mert én igen, de mint utóbb kiderült, csak kidobtam egy csomó pénzt az ablakon.

A Nivea Visage háromlépéses arcápolócsaládtól elkezdve, a Garnier Pure 3 az 1-benig majdhogynem MINDENT kipróbáltam, mégsem használt soha egyik sem. Három-négy napig mintha javulást véltem volna felfedezni, aztán még rosszabb volt, mint előtte, ennek örömére még többet kentem magamra, így előbb elfogyott és előbb "kellett" újat/másikat venni. És eddig bárkit megkérdeztem, mindenki ugyanazt mondta "Egyik sem használ."

A kozmetikus is ajánlgatott mindenféle marhaságot, neki is bedőltem, arcápolótejek meg hasonlók, aztán egyszer elegem lett a rengeteg pénzkidobásból, és úgy voltam vele, ha már semmi nem használ, akkor minek erőlködjek? Elkezdtem sima szappannal mosni az arcomat, reggel és este... És... Megjavult a bőröm! Először persze azt hittem, hogy kinőttem a ragyákat, és próbaképpen elővettem az egyik "csodaszert" (kac-kac). Két nap múlva megint jöttek, gyorsan visszatértem a szappanhoz, és ta-dám! A ragyák eltűntek, a mitesszerek úgyszintén és nem zsíros a bőröm. Első pár alkalommal kicsit (nagyon) kiszárította a bőröm, de kibírtam, hogy ne kenjek rá semmit, és így kb. egy hét után a bőrömnek beállt a normális faggyútermelése is.

Nemrég pedig pont anyósom (nővér) egyik ismerőse mondta, aki bőrgyógyász, hogy a sima szappanos víznél semmi nem tisztít jobban. Szóval akkor ez jelenthet valamit...

Azért írtam le ezeket, hogy segítsek azoknak, akiknek tényleg semmi csodaszer nem használ, hagyjátok őket a fenébe, és próbáljátok ki a sima szappanos vizet! Mert tényleg használ! :)

2011. máj. 2. 12:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Jaaaj nagyon nagyon nagyon jó h megláttam ezt a kérdést és h segítettél.. :D Nekem kicsi (apró) pattanás szerűek vannak a homlokomon és ha végighúzom rajta a kezem akkor meg olyna mint ha pikkelyes lennék :/ Amm nincsen semmielyn szinet mint ha hólyagok lennének... gondolkoztam h lehet h az alapozótól, úgy h nem nagyon használok most de kipróbálom ezt a szappanos cuccot :D Amm a hátam tele tele van trendes nagy piros pattanásokkal amiket nem lehet kinyomni.. sok mindent raktam már rá de egyik sem használt. :/ Remélem a szappanos víz jó lesz rá :) főleg h most jön a nyár és pántos pólóba leszek elég csúny lennék ragyás háttal... :/ :) Minden állmom az h szép ápolt bőröm legyen egy pattanás se legyen rajtam... :))
2011. máj. 2. 15:23
 12/26 A kérdező kommentje:
Igen, a hátra és a vállra is jó! Örülök, hogy segítettem, pont ezért írtam ki a kérdést, remélem, Nektek is működni fog! :)
2011. máj. 2. 15:28
 13/26 anonim ***** válasza:
De a szappan az nem szárítja ki a bőrt nagyon?:S
2011. máj. 2. 15:31
 14/26 anonim ***** válasza:
jaaj annak örülök :D ha van még ilyen tipped írsz nekem? amm szappanos fízzel vagy vizes szappanal csináljam?
2011. máj. 2. 15:32
 15/26 anonim ***** válasza:
*vízzel
2011. máj. 2. 15:43
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
húú Én isss nagyon örülök h megtatláltam ezt a kérdést ill. jó h feltetted!!:-))Sógornőm is szappanos vízzel fürdik meg mossa az arcát de ő a dove-t használja.és nem is jársz kozmetikushoz?Én most szeretnék menni majd h kitisztítsa és utána elkezdem a szappanos dolgot.köszike.
2011. máj. 2. 16:13
 17/26 anonim ***** válasza:
76%

Első vagyok, én sminkelni is szoktam, nem tudom már ki kérdezte :D

Én először kénes szappant használtam, mert nagyon zsíros volt a bőröm, az tökéletesen rendbehozta ezt, plusz leszáradtak a pattanások. Most, hogy végre elfogyott (nagyon sokáig elég, és 250 Ft...), aloe verás hidratáló szappant vettem, mert már nem zsíros a bőröm. De a sima Baba szappanról is nagyon jókat hallok.

2011. máj. 2. 16:42
 18/26 anonim ***** válasza:
Én Baba szappannal szoktam tusolni, mert ha tusfürdőt használok, pattanások jönnek ki a vállamon, karomon, hátamon, a szappantól viszont nagyon jó lesz a bőröm, egy-két nap alatt hozzá is szokik és nem szárad ki.
2011. máj. 2. 21:29
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

egyben egyetértünk, hogy a márkás cuccoknak max az illata jó, hatásuk semmi...

én sajnos a másik véglet vagyok, iszonyat száraz a bőröm, és kipróbáltam már rá minden "csodaszert", de volt amelyik konkrétan csípte a bőröm :S

aztán vettem egy 100ft-os boltban egy noname olcsó vacakot (zsíros arckrém + arctonik) és láss csodát, 2-3. használattól kezdve bababőröm volt :) az egész került össz. 500 ft-ba :D

2011. máj. 3. 01:32
 20/26 A kérdező kommentje:

15:31 De, szárítja, de már írtam, hogy egy hét után beállt a bőröm rendes faggyútermelése :)

15:32 Hogyhogy szappanos vízzel vagy vizes szappannal? :D Hát fogod a szappant, bevizezed, habot képezel vele a kezeden és a habbal mosod meg az arcod! Szóval akkor vizes szappan... :D

16:13 Soha nem voltam úgy kozmetikusnál, hogy hozzá is nyúljon az arcomhoz, mert láttam, mit műveltek az egyik volt osztálytársammal. Ő szalagavató előtt kb. egy héttel elment kozmetikushoz, másnapra felpuffadt az arca, harmadnapra meg foltos lett! Mint kiderült, allergiás volt valamelyik "csodaszerre".

Én csak tanácsot kértem a kozmetikustól, hogy mit tudnék tenni, de ő is csak a hülyeségeivel traktált :/

01:32 "a márkás cuccoknak max az illata jó, hatásuk semmi"

Ez mekkora! xD De ha belegondolok, az illatuk tényleg jó! :D

2011. máj. 3. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!