Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Kóros hajzsírosság ellen...

Kóros hajzsírosság ellen valami, bármi?

Figyelt kérdés
Eddig 2 naponta mostam hajat, de most már ott tartok, hogy naponta kellene, mert este megmosom és másnap délután már zsíros a töve. Kipróbáltam már legalább 15 féle sampont, Head & Shoulders-t, WU2-t, Gliss kur-t, Syoss-t, Schaumát, Niveát, még gyógyszertárban kapható, kimondottan zsíros hajra valót is, de egyik sem segített. Azt légyszi ne mondjátok, hogy mossam ritkábban és majd beáll, mert amég beáll, én képtelen vagyok kimenni az utcára csupa zsír hajjal, amivel ráadásul kezdeni sem lehet semmit.
2011. ápr. 26. 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem is ez volt a problémám.Nem szabad zsírosodás elleni samponnal mosni, mert a fejbőr mégjobban kiszárad és próbál védekezni a zsírosodással.Normál hajra való sampont vegyél, hajvégekre szigorúan használj balzsamot.Eltart egy kis ideig ( kb 3-4 hét) mire meglátszik az eredmény.

Ha nem ez a problémád akkor mindenképpen keress fel egy bőrgyógyászt, ő meg tudja mondani a zsírosodást kiváltó okot.

2011. ápr. 26. 18:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja és egy trükköt elfelejtettem :) Babapúderrel ha beszórod a hajad és kézzel rendesen eloszlatod felszívja a zsírt és máris mehetsz utcára:) Akkor jó ha nincs időd hajat mosni, viszont ne rendszeresítsd mert mégjobban szárít és a túl sok használ károsítja a hajad :)
2011. ápr. 26. 18:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Ma olvastam egy ilyen kérdést, és valaki belinkelt egy oldalt ahol valamilyen szappanok vannak, azt hiszem házi készítésű, zsíros hajra(és ha jól emlékszem bőrre is való), sajnos elfelejtettem az oldal nevét, próbálom megkeresni! :)
2011. ápr. 28. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 28. 18:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnél a pont. Olyan samponnal mosd, ami hidratálja a fejbőröd, mert ha szárítod, akkor csak még jobban zsírosodik.

Nem derül ki a kérdésből, de persze az is számít, hogy mennyi idős vagy, mert ha tini, akkor 1-2 éven belül normalizálódhat a helyzet és valószínűleg egy kis hormoningadozásról van csak szó.

Továbbá ha pl nő vagy és felnőtt, akkor a fogamzásgátló tabletta is segíthet, ha enyhe férfihormontúltengés okozza a dolgot (mert az felelős a haj zsírosodásáért, úgy tudom). Van olyan hajbalzsam, amit a fejbőrre is lehet használni, sőt, van kifejezetten fejbőrápoló hatású (pl azok, amik panthenolt vagy vitaminokat tartalmaznak, mert a vitaminok a haj hosszán pont annyit érnek, mint halottnak a csók).

Belsőleg pedig a cink és a b vitamin (élesztőtabletta, revalid, élesztő...stb) segíthet a problémán.

Esetleg még a száraz seborrheára szánt samponokat is kipróbálhatod, mert azoknak is az a céljuk, hogy hidratálják a fejbőrt.

2011. ápr. 28. 23:45
 6/6 anonim ***** válasza:
a kénsampon bár szárít de hosszútávon jó hatással van a zsíros fejbőre :)
2011. máj. 2. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!