Rosacea kialakulhat fogamzásgátlótól?
Kérdező! Milyen erős a rozaceád? Nekem is van, 11 évesen már észrevettem, hogy az orrom tövében kis piros hajszálerek vannak. Azóta a hajszálerek az orromat is kissé pirosítják. Alapozóval fedhető de engem zavar. Ja és barna foltok is vannak rajtam (napfolt)és semmivel nem tudom eltüntetni.
Ezek állítólag fogamzásgátlótól jönnek ki, de az a vicc, hogy én soha sem szedtem, nekem genetikai hajlamom van rá.
Mennyire terjed ki neked a rosacea, használsz rá valamit?
Nekem 3-4 éve van rosaceám.. Gennyes apró hólyagokkal kezdődött, elmentem dokihoz és félrediagnosztizált többször elmentem hozzá mindenféle hormontartalmú krémet felírt, de csak rosszabbodott a helyzetem. Meguntam és az ország másik felébe képes voltam elmenni egy jó szakemberért, aki 1 évig tünetmentessé tett. Azt hittem meggyógyultam el is hagytam a nekem felírt receptet szidtam magam miatta mikor rájöttem, hogy kellene. Én nem hiszem, hogy nekem a fogamzásgátló tehet róla, de elősegíthette a kialakulását ill a szuvas fogam, amiről nem is tudtam addig.. Én Yasminelle-t szedek kb 3 éve. Amúgy a csodalötty egy sárga színű rázófolyadék volt amit minden este a pöttyeimre kellett kenni, arclemosót is írt fel amit a patikában csináltak meg nekem és embrimycin gélt nappalra a hólyagokra. Rengeteget tudnék még mesélni, mert sok mindennel összefüggésben lehet.
25N
Előzőnek köszi a hasznos választ!
Nekem nincsenek hólyagocskák. csak apró hajszálerek. Az is lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!