Ha félbevágott citrommal dörzsölgetem a hajam, akkor kifakítja a sötét hajfestéket? (szőke az igazi hajszínem)
Valamennyire igen. De hatékonyabb, ha inkább pakolást csinálsz vele, vagy ha a nedves hajad bedörzsölöd citromlével és rajta hagyod egy ideig.
És persze ne várj tőle olyan hatást, mintha szőkítőpor lenne, valamennyit világosítani fog, de egyáltalán nem biztos, hogy egész szőke lesz a végén.
Fodrászként 3 dolgot tudok neked tanácsolni:
1. Növeszd le,
vagy
2. Kezd egyre világosabbra feste(t)ni
vagy
3. A jó öreg szőkítőpor. (nem javaslom)
Az első 2 pont a "legkíméletesebb" módja annak, hogy szépen világosodjon a hajad.
Azonban ha nem vagy biztos a dolgodban, mindenképp keress fel egy megbízható fodrászt és a te igényednek megfelelően válaszd ki a legmegfelelőbb módszert. (Ez attól is függ, hogy jelen pillanatban mennyire sötét a hajad. Mondjuk feketéből búzaszőke biztos nem leszel másfél óra alatt.)
Sok sikert!
Üdv
Max annyit érsz el vele, hogy száraz, fakó és kopott lesz a hajad, mert a citrom erősen szárít. Semmiképpen nem szép. És csodát azért ne várj, az ilyen citrom meg kamilla praktikáktól max a szőkék tudják beleképzelni, hogy egy-két árnyalattal világosabb lett a hajuk.
(amúgy gyakorlatilag a bőrt se nagyon világosítja :D)
Ha már annyi lenőtt, akkor érdemes elgondolkozni a levágatáson. Én anno így növesztettem le a hajam, kb. 4 centi már az a hossz, amit szépen le lehet vágni. Nyár végére pedig már egész hosszúra meg fog nőni.
Ezen kívül nálam még egy olyan hozadéka is volt a dolognak, hogy azóta sokkal szebb, egészségesebb a hajam, és gyanítom, hogy nem csak azért, mert most nem festett, hanem mert ahogy rövidre le lett vágva, "fellélegzett" a hajam. Na meg ha hátul az alját nem nyírja fel a fodrász (ne hagyd neki), akkor nem is lesz sokkal rövidebb, mint most.
Igaza van az előttem szólónak.
Én is jártam hasonló cipőben (mikor sokkal sötétebb lett, mint szerettem volna) és ilyenkor a legborzasztóbb dolog a várakozás...
Én például sosem bírtam volna ki, hogy lenövesszem. A mindennapos látványtól pszichológushoz kerültem volna azt hiszem... XD XD így nálam mindig a festés hozott (viszonylag) gyors és szép eredményt.
Minimum 3-4 hónapra számíts ez esetben.
Ja, a citrommal kapcsolatban 2 személyes tapasztalat:
Én házilag festettem be a szemöldökömet (az arra használatos festékkel) majd mikor lemostam láttam, hogy egy picit elcsúsztam a szemöldök vonalammal.
Na mondom, kipróbálom a jó öreg citromos módszert..
Dörzsöltem vele ahogy csak tudtam.. majd miután már tiszta piros volt a bőröm tőle, olyan volt mintha világosított volna rajta.. de ez csak a pirosságnak volt köszönhető. :D:D:D Utána meg kenegethettem bőrnyugtató krémmel 3 napig, hogy rendbe jöjjön a dörzsölés helye.
A várt eredmény természetesen elmaradt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!