Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Tönkrement a böröm! Mit...

Tönkrement a böröm! Mit tegyek? (többi lent)

Figyelt kérdés

Nagyon nagy bajban vagyok!:(

Zsiro és pattanásos a böröm.Már mindenféle kozmetikumot kiprobaltam,a legolcsóbbtol a drágábbakig.A Neutrogena és a Clinique vált be valamennyire,de az se olyan jó mint gondoltam.

Nemis erröl van szó,hanem arrol,hogy kedden elmentem a kozmetikushoz.Alig volt pár jól látható pattanásom,a többi ilyen kis apróbb volt + miteszer.A kozmetikus kinyomkodta,iszonyatosan fájt,mert mélyen el voltak tömödve a pórusaim.Tett rá 2 fajta maszkot is,és a vége fele valamilyen bio kezelést vagy mit.Nem tudom mi a neve,csak annyit tudok hogy valamilyen kis rázós szerkezettel tapogatta végig az arcomat.Nagyon rossz volt.

Kedd óta(kozmetika óta) a böröm egyre rosszabbul néz ki!Elöszöris nagyon csunyán kisebesedett az arcom 1-2 helyen,és olyan mintha heges lenne,kipirosodik mindenhol.Másodszor,és ami a legrosszabb és nem tudom mit tegyek,ma észrevettem,hogy a homlokom,orrom és arcom környékén megkeményedett a bör nagyon,és lassan hámlik lefele!Nagyon csunya!Nemtudom mit tegyek hogy ne legyen ilyen a böröm,de holnap Maturanduszom van,és nem akarok ilyen arccal kiállni a tömeg elé!Nagyon csúnya!Mit csináljak hogy hamar hámlodjon le a böröm?A sebeimröl nemis beszélve...:(

Kétségbe esve várom a válaszaitokat!:(

2011. márc. 25. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg "megújul" a bőröd, ezért hámlik le a felső réteg. Nagyon sok mindent nem tudsz vele kezdeni, esetleg valamilyen gyengédebb arcradírral átdörzsölheted az arcodat, de nem szabad erősen, már így is meg van gyötörve a bőröd. Utána kend be a problémás részeket valamilyen hámosító kenőccsel pl. neogranormon.
2011. márc. 25. 15:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Gondolom először jártál kozmetikusnál... A tisztító kezelést soha ne akkorra időzítsd, amikor tudod, hogy a következő pár napban jól kell kinézned! Amit tapasztalsz, a hámlás, sebek..stb normális, főleg, ha komolyabb bőrhibáid is voltak. Nekem is ilyen volt régen, amikor még nagyon mitesszeres volt a bőröm, úgy nézett ki a fejem mint a nyers hús kb 1 hétig tartott, mire begyógyult. De utána nagyon szép és tiszta volt. Gondolj arra, hogy bár sebes és hámlós a bőröd, alatt tiszta, mitesszermentes. Ha holnap lesz jelenésed, sok mindent már nem tehetsz. Feküdj le ma korán, mert az alvás bőrregeneráló (nekem kozmetikus mondta). Holnapra már szebb lesz a bőröd. Esetleg kipróbálhatsz egy enyhe bőrradírt, hogy leszedjen valamit a hámlásos foltokból, de ne dörzsöld durván, mert akkor újra felsérted a bőrt és soha nem gyógyul be. Utána kenj rá vékonyan, jól eloszlatva alapozót. Máskor meg tényleg gondold meg, mikor mész nyomkodásra!
2011. márc. 25. 15:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Jelenés előtt pár órával kend be valami krémmel, és indulás előtt tegyél fel sminket. Nem hiszem, hogy jót tesz a bőrödnek, de ha nagyon fontos, akkor így talán nem lesz olyan vészes (messzebbről nézve legalábbis), de amint lehet mosd le.
2011. márc. 25. 16:54
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm!

hát szerintem többet az életbe nem megyek kozmetikushoz!:)

2011. márc. 26. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!