Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Smink nélkül már csúnyának...

Smink nélkül már csúnyának érzem magam. Lehet attól, h már több éve mindennap sminkelek, az öregíti ennyire a bőrt?

Figyelt kérdés

egyre csúnyább a bőröm, a szemem körül is egyre több a ránc, és egyre táskásabbak. Smink nélkül pedig olyan "üresnek" látom a tekintetem, öregnek látom az arcom... Pedig eleinte még úgy éreztem, hogy néha a sminkkel rontom el az arcom, smink nélkül szebb is volt, de mára odáig fajult a helyzet, hogy smink nélkül kb felismerhetetlen vagyok:/:/ (Amúgy általában púdert, szempillaspirált, és szemceruzát/tust használok, heti 5-6 alkalommal.) A smink tényleg ennyire káros? Valakinek hasonló tapasztalat?

15/L

2011. márc. 15. 12:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor próbáld meg szép lassan, mindig egy kicsit kevesebb sminket felrakni. Úgy te is, és a körülötted lévők is megszokják majd úgy a kinézeted, és lehet a végén oda is eljutsz, hogy már nincs is szükséged sminkre, max pl szempillaspirál,szemceruza,egy kis korrektor vagy akármi más(lényeg hogy nem sok):)
2011. márc. 17. 18:21
 12/18 anonim ***** válasza:

Fokozatosan próbálj leszokni a sminkről, mert ez már beteges! Először a tust hagyd el, aztán a szemceruzát is egyre kevésbé feltűnően használd! A púder és a spirál maradhat.

De ha csak sminkeled, és nem táplálod a bőröd, attól tényleg rossz lesz. Nézz utána, hogy a te bőrtípusodnak megfelelő hidratálókrémeknek, tonikoknak, radíroknak.

És ne dörzsöld, húzogasd a szemed körül a bőrt, vegyél rendes sminklemosót, amivel erőlködés nélkül le tudod szedni a sminket rögtön, amint hazaérsz!

2011. márc. 17. 18:22
 13/18 anonim ***** válasza:
18:21-es vagyok, a végén ugy értettem hogy max szempillaspirál VAGY szemceruza, stb..szal nem mindre gondoltam együtt:)
2011. márc. 17. 18:25
 14/18 A kérdező kommentje:

köszi az összes választ(:

amúgy főként a tekintetem változik meg smink nélkül, mármint a szemeim. ha nincs rajtuk smink, olyan üresnek érzem/:...

Meg a bőröm, ami alapból kicsit rózsaszínes árnyalatú (amit én nagyon nem szeretek), azt fehér kőpúderrel szoktam sminkelni. De lehet, már az is jó lenne, ha a púder alá raknék valamilyen *hidratálókrémet* ??

2011. márc. 18. 11:04
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésedre amit itt kommentben irtál nem tudok sajna válaszolni, de nekem is ez van a szememmel, és én csak szempillaspirált használok, az szépen kiemeli és utána már nincs semmi gond vele,még nagyítja is a szemem (mert nekem nincs nagy szemem sajna). :)
2011. márc. 18. 13:19
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

hidratalokremet mindig kell ahzsnalni puder alá,,különben nagyon szaritja a bőrt,ami hamarabb rancosit.

szerintem,ha a többiek elé mersz allni smink nelkül,akkor mar teis mashogy fogsz hozzaallni.

:)

2011. márc. 18. 13:48
 17/18 A kérdező kommentje:
13:19 szia(: én meg azt furcsállom,hogy nekem régebben (mielőtt nem sminkeltem) még szép, nagy szemeim voltak, mindenki dícsérte h mien szépen fénylenek,stb ... mostmeg ? ...kicsi lett, és szerintem nemcsak úgylátom, mert emlékszek, hogy régebben mien *szép* volt :((
2011. márc. 18. 13:51
 18/18 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan használj sminket, suli alatt, csak figyelj oda, hogy úgy mond ,,láthatatlan legyen". Minden este mosd le lefekvés előtt, legalább hetente egyszer csinálj egy nagyobb arcápolási rutint. A legfontosabb, hogy figyelj a mértékre, ne vidd túlzásba! Tegyél alá valami hidratálókrémet. És szerintem hagyd a púdert, az nagyon ráncosít. Remélem segítettem. :)
2016. jan. 21. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!