Milyen gyakran mossam le szappannal az arcom?
A szappan nem csak szárít, zsírosít is. Ezért jó és használt nyugodtan. De csak a babaszappant. A kék pöttyös magyart.
Reggel csak egyszerű hideg vizes arcmosás. Este szappanos + krém. ennyi
Az előttem szólónak igaza van!
Én vagyok az, aki csodaszereket is, meg szappant is használt már, és a szappan sokkal jobb!
Az első oldalon valaki írta, hogy neki bőrgyógyászok mondták a szappant. Én is megkérdeztem azóta egyet, és ő is ezt mondta.
Természetes, hogy a kozmetikusok például tejet meg tonikot, meg hasonló baromságokat akarnak rá sózni, de azért egy bőrgyógyász csak jobban tudja a dolgát! :D Egy kozmetikus elvégez egy egy-két éves (rosszabb esetben hat hónapos gyorstalpaló) tanfolyamot, a bőrgyógyász először az orvosit járja ki, majd szakosodik a bőr felé.
Egyszóval: a szappan a tuti! :)
Ha meg kiszárít, hát istenem... Nem arra való a krém?!
Egy kis érdekesség a korpás szeborreáról:
Ez az a bőr, amely rengeteg behatásra - izgalomra, étkezésre, hőre, fényre, érintésre, kozmetikumra - viszkető, kisebb-nagyobb piros foltokkal reagál. Tapintása érdes, hámló, tele van korpádzó szarupikkelyekkel, és nem csak az arc, hanem a fejbőr is. A haj és az arcbőr találkozásánál viszkető vörös csík vonul végig, sokszor a fül körül viszket és hámlik leginkább. Húzódik az egész bőr, puhító, enyhítő krém után kiált, és ilyenkor követik el az ilyen bőrök tulajdonosai a legnagyobb hibát: Vesznek egy méregdrága agyonreklámozott jó zsíros "bőrtápláló" krémet. A szebb jövő reményében az utasításnak megfelelően nem szappannal és vízzel mosva, hanem arctejjel letisztítva a bőrt, jó vastagon bekenik a krémmel. Ilyenkor két dolog történhet.
Vagy vazelinből (vagy egyéb szintetikus vacakból és kőolajhulladékból) áll a krém nagy része, és látszatra meg is oldja a hámlás, húzódás problémáját, különösebben nem is igaztja a bőrt, csak évek múlva tapasztalja a tulajdonos, hogy bőre lassan elvékonyodott, elsorvadt a fénylő, soha fel nem szívódó vazelinréteg alatt.
A másik eset, amikor valóban tele van a krém jó nehéz zsírokkal, lanolinnal, koleszterinnel, és ebbe az érzékeny, irritált bőrbe ezt a vastag krémet dolgozzák bele. A következmény azonnal látszik, és lesújtó. Belobbannak a vörös foltok, viszket és egyre szárazabb érzésű, húzódó lesz a bőr, mert nem a zsír hiányzik belőle. Újabb és újabb krémek következnek, egyre drágábbak, egyre külföldibbek, mert hát ami drága és külföldi, az biztosan jó (mert a reklámok is ezt hitetik el). Az eredmény katasztrofális. Végül nagyon sok esetben ezek a bőrök kikötnek a bőrgyógyász szteroidos krémjénél. Ez pillanatnyilag meg is oldja a gyulladás, a hámlás, a húzódás problémáját, már csak azért is, mert zömében vazelin alapú krémbe van a szteroid beledolgozva. Ám használata hosszú távon igen szomorú következményekkel jár. A hám lassan elvékonyodik, , összeesik, nem képes regenerálódni, áttűnnek rajta a hajszálerek, nagyon sérülékennyé válik, és lassan angóra-szerű pihék borítják el."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!