Ha úgy tupírozok, hogy nem húzom nagyon a hajam tupírozás közben, csak "fel húzogatom" a tupírfésűt, akkor az igaz annyira nem roncsolja a hajat?
Figyelt kérdés
A másik kérdésem:
A hajlakk önmagában roncsolja a hajat? Úgy értem, igaz nem egészséges a hajnak?
Bocsi a fogalmazásért:)
2011. márc. 8. 21:52
1/7 anonim válasza:
a tupírozás szerintem minden esetben rongálja a hajat. főleg mikor kifésülöd. ugyan ez a hajlakkal. nemszabad megfésülni a hajlakkos hajat mert töredezetté válhat (ezt a fodrászom mondta).
2/7 A kérdező kommentje:
És ha a kifésülésnél is vizsázok, hogy ne húzzam? Az ugye nem roncsolja a hajat?:)
Mert amúgy nem értem, hogy az "összeborzolás" önmagában miért roncsolja a hajat?:O:S
2011. márc. 8. 22:03
3/7 A kérdező kommentje:
*vigyázok
2011. márc. 8. 22:04
4/7 anonim válasza:
A tupírozás mindenképpen roncsolja, mert a hajat borító pikkelyek a hajszál vége felé mutatnak, miközben visszafelé fésülöd a hajad ezek felborzolódnak és így roncsolódik a haj.
A hajlakk is káros, mert egymáshoz ragadnak a hajszálak, és sokszor ahogy szétjönnek például fésüléskor a haj külső védőrétege leszakad.
Egészséges haj: [link]
Tupírozott: [link]
A festéstől ilyen lesz: [link]
És amikor törik: [link]
5/7 anonim válasza:
sajnos nekem is töredezik a tupír miatt..:/
6/7 A kérdező kommentje:
Rapunzel, ez nagyon értelmes és hasznos válasz volt, köszönöm! :)
2011. márc. 9. 19:37
7/7 anonim válasza:
Nem attól töredezik a haj, hogy húzod. :D Attól max kijön pár szál, nem nagy veszteség. De a tupírral kis hurkokat, visszahajtásokat csinálsz a hajban, amit nem biztos, hogy el tud viselni, főleg ha lakkozod, mert akkor teljesen rugalmatlan, és egyszerűen kettétörik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!