A fodrászok miért éreznek beteges kényszert arra, hogy mindenkinek a fejéből "madárfészket" csináljanak, csak azért, mert ők fodrászok?
Tényleg így van! Itt az oldalon belül is, való életben is! Fodrász ismerősöm:
"Hogy néz ki a hajad, csinálok neked egy jó kis frizut (ettől a szótól azt hittem, dobok egy hátast xD) és sokkal jobb lesz!"
Na, az én hajamhoz hozzá nem érsz, csak azért mert fodrász vagy! És amikor megmondtam neki, hogy "nem", még ő volt megsértődve. Hosszú, sötétszőke hajam van, hagyom, hogy úgy nőjön, ahogy ő akar, ápolt, nincs festve, mert én ugyan nem teszem tönkre. Háromhavonta levágok az aljából egy-két centit. És csak ezért nem megyek fodrászhoz, még ismerőshöz sem!
Ez valami kényszer a fodrászoknál? Elhatalmasodik rajtuk a munka szeretete, vagy mi? :D
Nem tudom, te milyen fodrászokat ismersz, kikhez jársz, de én még az életben nem talélkoztam ilyesmivel, amit leírsz.Igaz, én csak tépett frizturát szoktam csináltatni, azt is egy évben egyszer, ilyenkor vágatok is belőle az általában derékig érő hajamból, de soha nem akartak még madárfészket csinálni belőle, sőt, a legutóbb - új helyen voltam - még a végefelé a szokásos kilónyi hajlakk is elmaradt a végéből, de jobb is, nem bántam.
Aki dauerol - ami szerintem már rohadtul nem divat, max.falun - azoknak persze, hogy "birka" fejet csinálnak, de ott vidéken az a trendi.
De jó neked... :D
Összeszámolom... Van egy itt nálunk, van egy a pároméktól nem messze, van egy, aki barátnőm egyik barátnője. Ez eddig három, akit személyesen is ismerek.
De itt az oldalon is láttam már olyat, hogy tudod, a szokásos "Szerintetek szép vagyok" kérdésnél a csajszi haját fikázta egy fodrász, mert kellene neki valami "trendi frizura", pedig tök szép volt a csaj haja! :-/
Rapunzel:
Hát ez jó... :D A szakmai ártalom.
Első!
Kikérem magamnak:) Én daueroltatom már lassan 4 éve, és városban lakom. Nem úgy csinálja meg a fodrász, ami divat volt a 80'-as években. Nem vagyok bodri..max egy-két napig, amíg beáll a formájára a hajam. Alapból egyenes hajam van, de mindenki mondja, hogy sokkal jobban áll, mint a göndör, és szerintem is. Sőt, akik nem ismernek, mind azt hiszi,hogy eredetileg göndör.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: Hát vannak fodrászok,nem is kevés, aki meg akarja magyarázni, hogy neked milyen frizura kell. A legjobb, hogy ha elmegyek egy kész tervvel, és ott kezd nekem ajánlgatni különböző mai trendi fizurákat, hogy inkább olyanra csinálná. Sok fodrász makacs, és nehezen fogja föl, hogy mit akar a vendég.(persze ilyen eseteim dauerolás előtti időszakomból vannak)
Szakmai ártalom. Részben. Részben, mert a legtöbb ember olyan hajhoz ragaszkodik, amihez nagyon nem kéne. Persze van olyan fodrász, akinek van hozzá szeme, van amelyiknek nincs és csak okoskodik, de ha ezt egy olyan fodrász mondja, akinek a keze alól jó munkák szoktak kikerülni, én a helyedben igazat adnék neki. :D
Amúgy ahogy kiveszem, neked elöl-hátul egyhosszú hajad van? Annál tuti jobban állna rengeteg más fazon, ami szépen keretezi az arcodat. Plusz neki ez a munkája, kuncsaft kell neki, hogy megéljen.
Igen, elöl-hátul egyhosszú hajam van...
Mivel olyan metálos-rockeres-gothos a stílusom, köszi, de nem kérek a trendi frizurákból. :D De nem csak úgy lóg a hajam, szóval az arcomat nem takarja! És mivel mániákusan növesztem, így belevágni sem fogok. Csak annyit vágok le az aljából, amennyit éppen muszáj. :)
Amúgy mindenkinek köszönöm a válaszát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!