Kozmetikusnak (2 év), vagy kéz és lábápolónak célszerű tanulni?
Figyelt kérdés
kozmetikus: ingyenes lenne vmennyire érdekel is, anyukám is az szalonjában tudnék majd dolgozni, hozzátanulnék sminket, de elég megterhelő munka is egyben.
menikűr, pedikűr, gyógypedikűr érdekelne nem igazán a műkörmök, azt is tudnám végezni ott a kozmetikában mert van hely, ez viszont fizetős, több tanfolyamon kellene részt venni.
Kisebb településről van szó Budapest közelében
2009. jan. 25. 19:26
1/8 anonim válasza:
amikor megláttam a kérdést, egyből a kéz és lábápolóra szavaztam, mert kozmetikusból annyi van, hogy el sem tud nagyon sok helyezkedni...persze akkor veled más a helyzet. hogyha van forgalom akkor szerintem bármelyiket érdemes elvégezni.
2/8 anonim válasza:
Kéz és lábápolóból is sok van, radásu az sem kevésbé megterhelő (én is az vagyok)!Arról nem is beszélve,hogy rengeteget kell melózni,ha ebből akarsz megélni!Gondolkozz azon is,hogy gazdasági válság van,és az emberek többségének nem biztos,hogy lesz pénze manikűrre meg pedikűrre,mert maguknak is meg tudják csinálni!Nekem sok munkám van,de én is el kezdtem más szakmát tanulni a bizztonság kedvéért!
3/8 anonim válasza:
Mondjuk ez igaz, hogy abból is sok van. Meg hogy nem biztos, hogy elmennek...úgyhogy ha a kettő közül kellene választani, hogy melyikhez mennének többen, akkor inkább a kozmetikus (sztem.) de aztán nem biztos. más munka nem is érdekel, v amit szívesen tanulnál?
4/8 A kérdező kommentje:
ezeket már régebb óta csinálnám, meg ugye jó lehetőség, hogy már eleve van egy kialakult vevőkör a fodrászatban és a kozmetikában ahol a rokonaim dolgoznak, így jó lenne kihazsnálni a lehetőséget.
Azt hallottam pedikűrra és sima manikűrre is van kereslet
2009. jan. 25. 21:00
5/8 anonim válasza:
Még van,de kérdés,hogy mennyi ideig engedhetik meg maguknak az emberek!Recepciós vagyok,és most csökkentették le a fizetésemet!Eddig műkörmeim voltam,már nem engedhetem meg magamnak,pedig 5-6 hetente jártam és 3400-at fizettem!Úgy vagyok vele,hogy a manikűrt+pedikűrt én is meg tudom magamnak csinálni!A gyantázást, szemöldök szedést/festést is!Inkább olyan szakmát keress,amit az embereknek végszükséglet igénybe venniük...
6/8 A kérdező kommentje:
Legyek temetkezési vállakozó ?:(
2009. jan. 25. 22:21
7/8 anonim válasza:
Nézd sztem mindkettőre körülbelül ugyanakkrora a kereslet én azt mondom azt csináld amelyiket élvezni fogod és szereted. Mert ki szeret olyan helyre menni ahol a dolgozó nem szívesen csinálja. Sztem elöbb végezd el ami ingyenes akkor el tudsz helyezkedni és a mai világban egy szakma édeskevés és ha kedvet kapsz még utánna a másikat is elkezdheted.
8/8 anonim válasza:
Szerintem több kéz és lábápoló van mint kozmetikus. Hamarabb elvégezhető(4hónap), nem pedig 2 év. És ha mind2 tanfolyamban gondolkozol, akkoris olcsób a kéz és lábápoló tanfolyam mint a kozmetikus(min.200ezer).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!