Csak hajbalzsammal mosol hajat? Ki lehet így mosni a zsírt a hajból?
Zsíros hajra való samponoktól csak még zsírosabb lesz, mert nagyon szárítanak. A balzsam, ha jót választasz, leszedi a zsírt. Fontos, hogy olyan legyen, ami nem olajos, és semmi nincs benne, ami "one"-ra végződik (szilikonszármazékok).
Rajta kell hagyni kb. 5 percig, utána leöblíteni, a vége ha száraz a hajad mehet rá egy olajosabb balzsam.
Én 9 hónapig így mostam a hajam, nem zsírosodott se gyorsabban se lassabban. Senki nem vette észre, hogy nem használok sampont. Sajnos nem lehet kapni azt a balzsamot, ami kedvencem volt, a Niveától az egyik (asszem Straight and easy volt a neve). De bármilyen folyósabb megteszi. Ha nem jót választasz, vagy nem mosod ki rendesen, akkor lapos lesz a hajad tőle. Ki kell tapasztalni. Én mostanában inkább babáknak való sampont használok, mert gyorsabban megvan a hajmosás, de ha ráérek néha visszatérek a "csak balzsam" módszerhez. Ha érdekel, angolul rengeteg cikk van róla, úgy keress rá, hogy "Conditioner only method", vagy "CO washing method". Jó puha és csúszós lesz tőle a haj.
ápold természetesen a hajadat, felejtsd el a szintetikus samponokat, balzsamokat.
tojássampon házilag: http://www.youtube.com/watch?v=0uh6RotBOys
(heti 1× mosom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!