Melegollós hajvágás otthon? Mit gondoltok?
Nem, de ha veszel fodrászkellékesnél rendes melegollót, akkor működik.
Azért nem, mert:
-így az olló nem lesz elég meleg ahhoz, hogy lezárja a hajvégeket
-nem tudod egyenletes hőmérsékleten tartani
-nem tudod a megfelelő hőmérsékletre beállítani
-tönkreteszed a jókis hajvágó ollódat, feleslegesen
Ugye a melegolló az olyasmi, mint a hajvasaló, be kell dugni, elér egy hőmérsékletet, akkor lehet vele vágni, és fontos, hogy mindig olyan meleg legyen az első nyisszantástól a utolsóig...
én nem tudtam, hogy ez ilyen sokba kerül, de ha igen, akkor próbálj meg rákeresni ebay-en, hátha találsz olcsóbban. Ha meg nem, akkor nincs más választásod, el kell menni a fodrászhoz...
De amúgy én még soha nem vágattam melegollóval, és ugyan értem miért egészséges, sztem megfelelő ápolással nem töredezik a haj, vagy nyílnak szét a végei...
Ma kipróbáltam otthon a "házilagos" melegollós hajvágást.
Egy kis gyerta(mécses) mellé odaállítottam a desodorom kupakját, arra tettem egy nem túl nagy ollót, élével a láng fölé. Hagytam, hogy felmelegedjen. Két tincs vágása között -amíg a tincset kiválasztottam - mindig visszatettem a gyertya fölé. Nem tudom hány fokos lett, de forró volt. Csipetnyi vízfröccs egy pillanat alatt elsercegett róla. A gyertyaláng hőmérséklete 600-1200 Celsius. Az ollóm talán elérte a 250-et.
Nem égett meg a hajam. sőt én úgy éreztem nem elég ez a forróság.
Tehát kivitelezhető házilag - igaz a paraméterek így nem túl pontosak.
A hajvégeimen nem látom a különbséget a hidegollós vágáshoz hasonlítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!