Miért festeti minden lány szőkére a haját?
Ne általánosítsunk, kérem szépen! Én pl. eredetileg világosbarna hajú vagyok, és lilára festem a hajam évek óta. Ugyanígy tudok eredeti szőkékről, akik feketére festik a hajukat (hogy aztán az hogy áll nekik, inkább nem részletezném).
Valószínűleg egyébként a pasik vannak a dologban. Evolúciós pszichológiai kísérletek folynak/folytak a témában több egyetemen is (egyikben részt is vettem), ahol megállapították, hogy a férfiak jobban szeretik a szőkéket, mint a barnákat. Miután Magyarországon a barna hajszín a jellemző, a szőke ritka, tehát jobban felkelti a férfiak érdeklődését. Érdekes módon azokban az országokban, ahol a szőkék vannak többségben (Skandinávia, Németország), a barna lányok a "menők" a férfiaknál (Elég csak megnézni az éppen aktuális szépségkirálynőket - Magyarországon általában szőkék, vagy szőkére festettek, míg a német szépségkirálynő általában barna vagy fekete hajú).
sok lány úgy van ezzel,hogy mai világban már szinte divat a fiataloknál,ha valakire azt mondják,hogy agyilag szőke,vagy ,hogy látszik,hogy szőke vagy.Hogy tudják ezt mondani,befestetik hajukat és kész :D
legalábbis én sok ilyet ismerek,én nem vagyok ilyen.
az első kommentelővel eggyet értek. A reklámok, divat, és a filmekben is a legtöbb nő szőke.
Az evulócióról meg annyit, hogy a szőke haj az leginkább az északabbra élőknél dominál. Ott ugyanis kevesebb napsugárzás éri őket, és nem kell sötét pigmentekkel védekezniük. Akik meg az egyenlítő környékén élnek, azoknak kell a sötét pigment sejt, mert így védekezik a haj az UV sugárzással szemben. Ezért van az, hogy az északiaknál a barna a menő, az egyenlítő környékieknél meg a szőke.
Nekem a vörös jön be :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!