Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Van aki szintén bőrszárazságga...

Van aki szintén bőrszárazsággal küzd minden télen?

Figyelt kérdés
Kb 3 éve jelent meg. Előtte sose tapasztaltam ilyet. A kezeim felső része kipattog, berepedezik, vérzik és nagyon tud fájni esténként. Erre tud valaki megoldást? Rendszeresen bekenem krémmel mert az segít, viszont javulni nem javul. Kesztyűt is hordok, de így sem jobb. Biztosan el fog múlni mikor vége lesz a télnek, de jó lenne valami megoldás. Állandóan fáj, csak a gond van vele, vérzik, a ruhákba bele tud akadni, viszket és még csúnya is. Hátha valaki tud segíteni.

tegnap 01:36
 1/10 Sanyi2025 ***** válasza:

Nincs megoldás, legalábbis mi még nem találtuk meg rá.

Amit még észrevettünk, hogy a víz ront rajta, szóval amikor nem muszáj, ne érintkezz vízzel.

tegnap 06:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sokan vagyunk így ezzel a hidegben :( Nekem az segít valamennyit, ha éjszakára bekenem valami nagyon nehéz és zsíros krémmel, mint pl. a fémdobozos Nivea. És jó sok folyadékot fogyassz, hogy belülről is hidratált legyél.
tegnap 07:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Sima szárazság az? A lányomnak igen, az orvos írt rá gyógyszertárban készített krémet, az jó neki.

A páromnak más, nem tudom biztosan, hogy mi (mintha nem ekcéma lenne), neki a kevés alvás és a száraz levegő hozza ki télen, neki szteroidos krémet adtak rá

tegnap 08:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Szintén! Nekem a CeraVe Repairing kézkrém vált be. 50ml és 3500 forint körül van, patikában kapható.
tegnap 09:29
 5/10 anonim válasza:
Sajnos nekem is száraz a kezem, ilyenkor. A tanácsokat én is elfogadom.
tegnap 11:21
 6/10 anonim ***** válasza:

Ez a hideg-ekcéma, a hidegre vagy érzékeny.

Minél kevesebbet mosd a kezed, és csak langyos vízzel, meleggel ne, illetve a folyékony szappan a legtöbb esetben kifejezetten ront rajta.

Nekem a neutrogena parfümmentes krém használ, de mindenkinek más valamennyire, ami megfelel.

A szteroidos krém ugyan használ, de a bőrt elvékonyítja, ezért idővel csak rosszabb lesz. Ha csak lehetse´ges nem használd, legfeljebb néha egy-egy nagyon erős probléma esetén

tegnap 11:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Ebben élek gyerekkorom óta (nekem egész évben megvan a probléma, de télen nagyon rossz). Menj el bőrgyógyászhoz, nekem szokott felírni krémet, amit a parikában kevernek ki, nem drága dolog, megér egy próbát. Én pluszban olyan helyen dolgozok, ahol sokat kell fertőtleníteni a kezeim, szóval halál, alig várom a tavaszt.
tegnap 13:31
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, ajánlásokat. Válogatok belőle, alapvetően sokat mosom a kezem így valószínű, hogy ez is sokat rontott rajta.

Mindenkinek jobbulást aki ebben szenved.

tegnap 14:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Bocs, tudom, sokan el fogják harapni a fejem, de azért leírom, nekem ami megszüntette, az a dédmamám tippje, ha elkezd viszketni, égni, kenjem be mézzel, és hagyjam legalább 2-3 órát rajta. Elöször én sem akartam ilyen - szerintem -hülyeséggel foglalkozni, egyszer azonban végsö elkeseredésemben megpróbáltam, két nap alatt eltüntek a piros, viszketö foltok, a repedések begyógyultak. Azóta ha elöjön, mindjárt bekenem, nekem teljesen rendbejött.

Természetesen nem biztos, hogy mindenkinek használ, de ha csak egyetlen egy ember megszabadul ettöl, akkor már megérte leírni.

tegnap 14:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Dettó. Bőrgyógyász anno szteroidos krémet is kiírt, az se segített. Végén egy patikás kevert kenőcsöt ajánlott (Unguentum Hydrosum), ami jó-jó, de nyilván ettől sem lesz tökéletes a kezem. Én azt mondanám, hogy kenőcsök közül az ok, meg a Nivea kék tégelyes. Azok azért valemennyire segítenek a kezemen. A La Roche Posay cicaplast kézkrém és a Neutrogena se olyan rossz, de az ezekhez képest édeskevés.
tegnap 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!