Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mi a véleményetek azokról az...

Mi a véleményetek azokról az orvosokról, akik azt mondjak, hogy nem szabad (sőt kifejezetten egészségtelen) szörteleníteni, mert hogy nem hiába van ott a szőr, ezért legyen mindenki bozontos mindenhol?

Figyelt kérdés
Konkrétan egy ilyen bejegyzésbe futottam bele a Facebookon, egy természetgyógyász és valamilyen fajta doktori címet viselő úriember írta le híveinek, akik persze kitörő örömükben szinte táncot lejtettek a kommentfalon, hogy nem kell borotválni végre a nunit meg a kukit… Na most nektek mi a véleményetek erről a dologról? Mert szerintem baromi igénytelen és gusztustalan aki nem borotválkozik alul, illetve a hóna alatt! főleg a hóna alatt, mert az még büdös is!
tegnapelőtt 20:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%

Nem teljesen értek egyet, mert több megoldás is van a nem teljesen természetes ugyanakkor még egészségesre.

Veled viszont annyira sem értek egyet.

tegnapelőtt 21:55
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
Azt,hogy igazuk van. A szőrnek jelentősége van,nem véletlenül nőtt oda. Sok olyan dolgot, amire hivatott megoldunk külső beavatkozásokkal,amik nem mindig tesznek jót, néha kifejezetten károsak.
tegnapelőtt 21:59
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Ezt nem csak természetgyógyászok mondják, hanem kábé minden olyan orvos, amelyiknek ide kapcsolódik a szakterülete. Az orvosnak nem az a dolga, hogy azt hazudja neked, amit te hallani akarsz, kérdező.
tegnapelőtt 22:02
 4/11 anonim ***** válasza:
46%
Azt hogy hülyeség. Pl a nagy lábujjamon is van szőr. Mi a haszna?
tegnap 06:25
 5/11 anonim ***** válasza:
42%
#4 Azért gondolom, érzed, hogy a lábujjadon levő pár maradvány szőrszál és a tested legsűrűbb szőrzetei nem egy kategória.
tegnap 09:26
 6/11 A kérdező kommentje:
Azért az durva, hogy ennyien állnak ki az ilyen orvosok mellett, vagy ez a direkt azért állunk ki mellettük, mert én azt mondom? Nem tudom, de azt biztosan tudom, hogy nem szeretném, hogy egy ilyen orvos kezeljen engem, mert aki ennyire igénytelen és büdös, az valószínűleg a munkájában is olyan igénytelen, mint az ilyen alapvető dolgokban!
tegnap 10:38
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A szőr csak akkor igénytelen és büdös, ha te is az vagy.
tegnap 10:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Azért az durva, hogy ennyien állnak ki az ilyen orvosok mellett, vagy ez a direkt azért állunk ki mellettük, mert én azt mondom? "

Azt kéne már felfogni, hogy az orvostudomány álláspontja nem fog változni attól, mert te itt csinálod a hisztit.

tegnap 13:11
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

Most megint az van, hogy összemosnak teljesen eltérő fogalmakat.

A szőrtelenség, mint állapot nem ugyanaz mint a borotválás, mint egy szőrtelenítési módszer.

Ha a szőrtelenség káros lenne, a gyerekek tömegével betegednének meg ezzel összefüggő betegségekben. Szerintem elég könnyen belátható hogy a szőr mennyiségének semmi köze az emberi egészséghez.

A borotválás, mint módszer viszont tényleg lehet káros. Irritáció, gyulladás, szőrbenövés stb. A baktériumok könnyen bejutnak a bőrbe a penge okozta apró sérülések helyén.

Egyébként szerintem sem jó a borotválás, mint módszer, az én bőröm sem bírja. Lézeres kezelésen voltam, a bőröm egészséges állapotban van és mégis szőrtelen vagyok.

tegnap 18:23
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
A gyerekek tele vannak szőrrel. :D Csak vékonyabb,pihésebb, de már magzatként is szőrösek.
tegnap 19:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!