Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hajfestés előtt ilyen esetben...

Hajfestés előtt ilyen esetben se kell hajat mosni?

Figyelt kérdés
Frissen mosott hajjal nem jó hajat festeni állítólag, viszont a legutóbbi hajmosás óta egy jó pár dolgot kentem a hajamra. (Kókuszolaj, hővédő, leave-in balzsam, persze nem mind egyszerre.) Ezeket fontos kimosni a hajból festés előtt, vagy inkább álljak neki holnap így, ahogy vagyok?

dec. 18. 23:02
 1/4 anonim ***** válasza:
81%
Én megmostam volna előtte pár nappal, vagy rá sem kenem, ha tudom, hogy festeni fogom
dec. 18. 23:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez hajfestéktől függ.

Régen valóban az volt az ajánlás, hogy frissen mosott hajra ne, de a mai festékek már mások. Az én fodrászom egy időben kifejezetten kérte, hogy frissen mosott hajjal menjek, mert az tesz jót, amilyen festéket pedig most használ, annak már tökmindegy.

Én mindig előző este mosok hajat hajfestés előtt.

dec. 19. 06:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Tartós hajfestékben annyira erősnek kell a vegyületeknek lenniük hogy be tudjanak menni a hajad szerkezetének belsejébe. A hajadon lévő olajoknak/termékeknek esélyük sincs meggátolni őket, viszont az tény hogy egy szinten védik a hajad külsejét, illetve ha zsíros a hajad, akkor a bőrödet is. Tartós vagy nem tartós színezők esetében ez már nem annyira igaz, ebben az esetben tényleg szebb és tartósabb lesz az eredmény ha frissen mosott, vagy akár még mosás utáni vizes hajra kenjük. Szőkítésnél is az első eset érvényes.
dec. 19. 08:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Megmosod ma minimál samponnal és két nap múlva festheted
dec. 19. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!