Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Télen mit csináltok, hogy ne...

Télen mit csináltok, hogy ne legyen kiszáradva a bőrötök?

Figyelt kérdés

Sokféle testápolót kipróbáltan már, de mindegyik csak addig segít, amíg "rajtam van", fürdés után egyből érzem és látom, hogy kivan száradva a bőröm, viszket, piros. Vagy mindegyik testápoló csak akkor ér valamit, amíg az ember bekeni magát, nincs hosszú távú megoldás?

Köszönöm :)

dec. 11. 15:50
 1/9 anonim válasza:
fürdés után kend a tiszta bőrre és ha száraz a bőröd keress egy zsírosabb formulájú testápolót
dec. 11. 22:07
 2/9 anonim ***** válasza:
Mert radírozni is kellene. Azért nem szívódik be. És mindennap használni a testápolót.
dec. 12. 07:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem a Lactovit vált be. Ha kint nagyon hideg volt, akkor este zuhanyzás után babaolajjal is bekenem magam. Egyébként meg hámlasztás, radírozás is sokat segít.
dec. 12. 07:32
 4/9 anonim ***** válasza:

Most vettem lactovit (rendkívül száraz bőrre való) tusfürdőt és testápolót, eddig tetszik.

Szerintem az összes ilyen, ha már úgy reklámozzák magukat, hogy X órán át selymes bőr...

Nekem egész évben nagyon ki van száradva, vagy inkább vízhiányos? 🤔 A képem is brutál zsíros, mosakodás után meg húzódik, mint a fene

dec. 12. 08:23
 5/9 anonim ***** válasza:

A száraz bőr zsírból és vízből is alultáplált, a vízhiányos csak vízből.

A vízhiány pedig még több zsír termelésére ösztönzi a bőrt.

dec. 12. 08:26
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon száraz, nagyon érzékeny, ekcémás bőröm van. Egy szenvedés az egész téli időszak. Amik nekem beváltak:

[link]

[link]

Minden zuhanyzás után alaposan bekenem magam. Igyekszem elég vizet is inni.

dec. 12. 13:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Kétszer linkeltem ugyan azt, ez a másik ami bevált:

[link]

dec. 12. 13:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Néha használok gyengéd hámlasztót(pl revuelle 9%osa, de igazából bármelyik jó), ezen felül a több rétegű hidratálás. Enyhén nedves bőrre fürdés után szoktam valamilyen hidratáló szérumot kenni(ez lehet hialuronsav szérum vagy cosrx csiganyálas esszencia, erre pedig az aktuális testápoló amit szoktam használni. Ez most a tengelyes lila mixa.
dec. 12. 15:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Fürdés után egy kis babaolajjal bekenem magam, nekem bevált. Elég egy kicsi, nem kell tocsogni benne.
dec. 12. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!