Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Az arcápolási rutinom milyen...

Kerdesekkel teli kérdése:

Az arcápolási rutinom milyen termékekkel kezdjem meg? Hogyan építsem, mi a helyes sorrend?

Figyelt kérdés

Szeretném kialakítani a saját arcápolási rutinom, de nagyon kezdő vagyok a témában..

Problémás bőröm van..

Zsírosodásra hajlamos, mégis helyenként száraz. (Kombinált azt hiszem.)

Rettentő tágak a pórusaim, sok miteszerem van, és akném is sűrűn..

Szóval mindenből kijutott a legrosszabb.

Vettem pár dolgot, amit magamtól jónak gondoltam a termékleírás alapján, de nem akarok jobban ártani a bőrömnek.

dec. 8. 13:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Először is engedd el az olcsó drogériás termékeket, olyan kell, ami gyógyszertárban kapható vagy a kozmetikus ajánl. (Vichy pl)

Nem kell 8 lépés sem, az a tiktokra való.

Egy lemosó, egy hidratáló.

dec. 8. 13:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, a drogériás termékek is teljesen megfelelőek, már régen kinőttünk a Garnier és ehhez hasonló szarságokból. A koreai termékek is jók és van egy csomó hazai/nem hazai tudatos márka, ne írjál már hülyeségeket...
dec. 8. 13:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
És több kell, mint egy lemosó, meg hidratáló. Dupla tisztítás, fényvédő, szérum.
dec. 8. 13:57
 4/11 A kérdező kommentje:

Elyn's Lab-os termékeket vettem.

Arclemosógélt, kétféle szérumot,és egy hidratálót.

De nem akarok hülyeséget csinálni, szeretném tudatosan csinálni.

Sajnos nem ismerek megbízható, tényleg profi kozmetikust, aki segíthetne nekem..

dec. 8. 16:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Az Elyn's Lab jó választás volt, már több dolgot is próbáltam tőlük és azokkal elégedett voltam. Milyen szérumokat választottál?
dec. 8. 16:31
 6/11 A kérdező kommentje:

A pore control, és az acne control szérumokat választottam.

De vettem Garnieres C vitaminos szérumot is.

Azt inkább hanyagoljam?

dec. 8. 16:36
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyiket használhatod, csak ne egyszerre kezdd el őket. (Ez csak a szérumokra vonatkozik, a lemosó és a hidratáló mehet egyszerre.) Mindegyikhez fokozatosan szoktasd a bőröd és ha pár hét után úgy érzed, hogy minden oké, akkor bevonhatod a következő terméket is.

Amit fontos tudni, hogy a pore control kémiai hámlasztó, emellé mindenképp kell fényvédő minden reggel (akkor is, ha előző este ezt nem használtad és igen, még télen is). Az acne control egy niacinamid tartalmú szérum, ezt nem annyira ajánlott kémiai hámlasztóval vagy c-vitaminnal együtt használni. Úgy viszont lehet, hogy egyik este ez, másik este pore control és reggelente pedig c-vitamin. Csak ahogy írtam az elején, ne így kezdd, legyél türelmes és fokozatosan alakítsd ki, hogy a bőröd meg tudja szokni őket egyesével. A használati utasítást és a fontos tudnivalókat mindegyikről olvasd el.

dec. 8. 16:55
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!

Esetleg fényvédőt még tudnál nekem javasolni, hogy milyet szerezzek be?

dec. 8. 18:36
 9/11 anonim ***** válasza:
Én koreai fényvédőket szoktam használni, van ami kapható drogériában is, csak sokkal drágábban, mint rendelve. De amúgy azt hallottam, hogy az Elyns Lab-é is nagyon jó.
dec. 8. 18:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia! Zsíros bőr szintén; nekem bevált:

jomtam aloe vera gél (1000 ft, de egy kis csoda) - de amúgy a specchiasol is jó, egy barátom azt használja

anev fényvédő - semmi különös, de jó a bőrtípusunkra

c-vitamin szérum a revoxtól (ha pattanás utáni foltokkal is küzdesz)

de főleg: VÍZ minden mennyiségben

dec. 8. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!