Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ugye szerintetek sem normális,...

Ugye szerintetek sem normális, hogy ezt csinálom?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok és szőrtelenítem a karom is. Gyantázom, mert én így jobban érzem magam.

És undorodok attól, ha egy másik nőnek szőrös a karja. Hogyha kis pihék vannak rajta, és alig látszik, nem zavar, de ha kicsit sötétebb, undorító számomra.

Miért van ez?

Csak nőknél, férfiaknál nyilván teljesen természetes és oké. 😊

Csak hogy félreértés ne essen, nem vagyok meleg meg semmi, csak általában beszélek.

okt. 14. 15:24
 1/9 anonim válasza:
100%
Talán a média hatása miatt lehet. Nagyon erősen belenevelték az emberekbe évtizedeken keresztül, hogy a szőr az nem egy természetes jelenség, hanem valami rossz, valami igénytelen, valami ronda. Manapság a tökéletesség lett a trend, legalábbis a látszata. Én erre tudok gondolni, hogy téged ezért taszíthat. Fiatal vagy még, a fiatalokat sokkal jobban befolyásolja a trend is, és hogy mások mit gondolnak. Nem leszólásból mondom, a maga idejében szinte mindenki ilyen volt.
okt. 14. 15:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az normális, hogy ezt csinálod, a hozzáállásod viszont butaság. A nőkön ugyanolyan szőr nő, mint a férfiakon. Az egyik miért undorító, ha a másik tök oké? És miért ne lenne természetes, hogy a nőkön is nő szőr? Ezeket ne keverd már össze az esztétikai preferenciáiddal.
okt. 14. 15:45
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Ez csak internalizált szexizmus.

Én is utálom a szőrt, de férfiakon és nőkön egyformán.

okt. 14. 16:15
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen normális, de másoktól undorodni butaság emiatt.
okt. 14. 16:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a férfiaknál természetes, akkor a nőkön mi? Természetellenes?

Gondolom fiatal vagy, aztán a média teljesen átmosta az agyadat. Aztán ha pár hétig nem lenne gyanta undorodhatnál magadtól is. Nekem ez olyan furcsa. Én is szőrtelenítem magam, de full nem érdekel más szőre.

okt. 15. 00:24
 6/9 anonim ***** válasza:
73%
Nekem is fura, ha vkinek nagyon szőrös és meghagyja, de az ő dolga.
okt. 15. 13:42
 7/9 anonim ***** válasza:
94%

Én is pont így vagyok, de tudom is az okát. Igazából nagyon szőrös típus vagyok, rengeteget csúfoltak a karom miatt. Nyáron csak hosszú ujjúban voltam hajlandó iskolába menni, persze majd megsültem.

Anyámnak nem mertem elmondani, mert cikinek éreztem, ő meg magától nem vett borotvát, csak 16 éves koromban, na azóta borotválom 😀

Az tuti, hogy nagyon kihatott az élmény a gondolkodásomra ez ügyben, ha meglátok egy lányt pl instán, aki tök nyugodtan feltesz egy képet a szőrmók karjáról, mindig elgondolkodok, hogyhogy őt nem szekálják halálra érte, ez nem igazság, és megfordul a fejemben, hogy akkor majd én kicsúfolom 😂 Persze nem teszek ilyet, csak gondolatban max.

okt. 16. 13:59
 8/9 anonim ***** válasza:
51%
Én is borotválom a karomon lévő szőrt heti egyszer, de soha életemben nem fordult még meg a fejemben egy nőt csúfolni emiatt. Egy ember értékét nem a karján lévő szőr fogja megadni. :)
okt. 19. 12:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Senki nem mondta hogy csúfoltam... 🤦
okt. 21. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!