Van itt olyan akinek naponta hajat kell mosnia a zsírosodás miatt és kivizsgáltatta?
Hajgyógyászhoz mentem, megnézte kis kamerával a fejbőrt. Előtte 2 napig tilos hajat mosni, bármit rákenni, ez fontos volt.
Kikérdezett, mivel mosok hajat, mivel ápolom, miket teszek rá (szárazsampon, hajlakk, bármi), hogyan szárítom, milyen gyakran vágatom. Milyen betegségeim vannak, hogyan étkezem, milyen vitamint szedek stb.
Majd ezek függvényében adott kezelést, elmondta, hogyan ápoljam a hajam. Most már 4 napig is simán bírja a hajam mosás nélkül.
Viszont ez egyéni, hajtípus és bőrtípus függő, szerintem te is nézesd meg egy hajgyógyásszal, mert ami nekem bevált, hiába írom le, ha neked más a típusod.
Vagy mondjuk neked más alapbetegséged van, vagy lehet neked nincs is (nekem autoimmun betegségem van).
Igen, sajnos nekem is minden nap mosnom KELL. Különben ocsmány leszek. Sportolok, nem vagyok túlsúlyos csak éppen férfi.
Nem vizsgáltattam ki magam ilyen irányban, mert betudtam genetikai dolognak
Nalam is igy volt, aztan megszuletett a kisfiam es egyszeruen nem volt idom vagy kedvem hajat mosni sokszor az elso idokben.
Hetente-2 hetente mostam egyszer.
Ez annyira helyrerazta a fejborom, hogy azota is heti egyszer kell megmosnom es gyonyoru a hajam, alig zsirosodik.
Kb 1 honap utan latszodott mar a javulas.
3-sal egyetértek, én is ezt tapasztalom.
Minél gyakrabban mosod, a fejbőröd védekezésképpen annál több zsírt fog "termelni" . Kell egy regenerációs időszak, amíg ritkábban mosod, 1 héten max 1-2x és ezt néhány (1-2) hónapig csinálni. Fokozatosan jobb lesz, de addig ki kell bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!