Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogy ápoljátok a göndör hajatok?

Hogy ápoljátok a göndör hajatok?

Figyelt kérdés
Göndör, félhosszú hajam van, vagyis inkább erősen hullámos, de sajnos nem tudok mit kezdeni vele, nem tudom, hogy kezeljem. Kérlek írjátok le részletesen, hogy hogyan, mivel, ápoljátok a göndör hajatok. Nagyon megköszönném. 22/L
2010. nov. 2. 22:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Az enyém is ilyen. Van ez a hajtípus meghatározó, abból az enyém 2c/3a, szóval pont a hullámos és göndör határán van.

[link]

Nagyon hosszú is, a combomig leér, úgyhogy nem mindegy hogyan ápolom.

Én babáknak való samponokat használok, amik nem szárítják úgy ki a hajam. Csak a fejemre teszek, és nem hagyom rajta túl sokáig. Többféle balzsamom is van itthon általában, mindig azt használom, amihez épp kedvem van. A legjobban bevált a Garnier Fructis Tápláló ápolás, ami elég olajos jellegű balzsam. Csak fültől lefelé teszek a hajamra, jó sokat, rajta hagyom pár percig. Leöblítem és törölközőbe tekerem a hajam, pár perc múlva ezt leveszem. Néha ezután teszek rá Kallos hajpakolást, de amikor nem, akkor pár csepp hajolajat szétdörzsölök a tenyeremen, és azzal végigmasszírozom. Utána hagyom magától megszáradni.

Mosás után általában göndör a hajam, de én jobban szeretem, ha inkább csak hullámos. Mikor megszáradt feltekerem kontyba és pár óra alatt hullámos lesz.

Néha fújok rá gyerekeknek való kifésülő sprayt, vagy teszek még rá pár csepp olajat szárazon és átkefézem vaddisznósörte kefével.

21L

2010. nov. 3. 08:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát nekem vállig érő hullámos/göndör hajam van. Szőkitve és szinezve van.

Mosni a Schauma hamvasitó samponnal szoktam. Balzsamnak régen a nivea ilyen hajkiegyenesitős kencéjét használtam rá, de semmit sem használ kb max puhább lett a hajam.... Most a szőkités miatt jobban gubancolódik meg száraz is, a Gliss Kurnak a lila, hajkifésülés segitő balzsamját használom rá. Szerintem próbáld azt ki, mert lehet puhább meg kezelhetőbb lesz a hajad.

Egyébként meg vasalom, szóval nem tudom mennyit segitettem, azért gondoltam, leirom.

17L

2010. nov. 5. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!