Jó pár hónapja tűnt fel, hogy korpás. Valószínűleg a száraz típusú, mert apró szemcsés, amit könnyű lesöpörni. Ha zsírosabb a hajam, akkor szoktam picit nagyobb darabokat látni. Egyébként viszket is a fejbőröm tisztaságtól függetlenül és akad még rajta pattanás is. Gyanítom ki van száradva.
Mindig megszárítom és télen sapkát is hordok. Heti kb 2x mosok hajat.
A samponokat szoktam váltogatni, az elmúlt időszakban használtam pl a Garnier zabos, az uriage DS és balea med samponját. A pakolást és a kondícionálót pedig csak a hosszra.
Komolyabban sose volt korpás a fejem most viszont huzamosabb ideje áll fent a probléma és szeretném megoldani.
2024. júl. 30. 20:34
1/5 anonim válasza:
Nem lehet, hogy gomba okozhatja? Azt érdemes kivizsgálni. Meg szokták mondani, hogy az SLS szárít, majdnem minden samponban ott van, viszont akkor előbb jelentkeznie kellett volna ennek.
2024. júl. 30. 21:37
2/5 A kérdező kommentje:
Alapvetően nem gondoltam gombára, de nyilván nem zárható ki. Az arcbőröm korpás seborrheas, gondolom a fejbőröm is hasonló. Viszont az arcomon is nagyon ritkán veszem észre a korpázó hámlást.
2024. júl. 30. 21:52
3/5 anonim válasza:
Vannak kifejezetten viszkető fejbőrre hajszeszek. Esetleg érdemes pár véleményt elolvasni (én pl használtam Schwarzkopfot ilyen ronda flakonost de elég büdi, nem ajánlom) és kiválasztani a legszimpibbet. Ha az nem válik be, akkor pedig keresni egy valamire való bőrgyógyászt, aki tud célzottan ajánlani valamit. Ha samponozás után különösen irritált akkor pedig valószínűleg azt is váltani kellene.
2024. júl. 30. 22:08
4/5 anonim válasza:
Nem lehet hogy pikkelysomor? Nekem is a fejboromon van es 2 ev volt amig rajott egy orvos hogy mi ez, korpat mondtak ra meg gombat aztan amikor pikkelysomorre lett kezelve vagy fele ennyire csokkent a viszketes es alig latszott ahogy hullik
júl. 31. 00:49
5/5 anonim válasza:
Nekem pont a garniertől lett ilyen (és nem csak nekem).
Head&shoulders derma x pro hidratáló samponnal szinte teljesen megszűnt a probléma. Nekem 200Ft-os nagyságú hámló, viszkető foltjaim voltak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!