Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szerintetek hogyan tudok...

Szerintetek hogyan tudok sikeresen lebarnulni?

Figyelt kérdés
Az a problémám ,hogy eddigi nyarakon egyszer sem sikerült rendesen lebarnulnom. Mindenki azt mondja mert naptejet használok és amiatt nem tudok. Én pedig mindeképp szeretném védeni a bőrömet ráadásul egy olyan típus vagyok aki inkább leég mint hogy lebarnul. Segítségéketeket kérem hogy adjatok pár tippet hogy milyen krémeket vagy technikákat alkalmazzak a lebarnult szín eléréséhez
júl. 7. 00:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Fokozatosan napozz. Tehát már el kell kezdeni az első melegebb napon (ez idén már márciusban megvolt) és minden nap amikor meleg van, süt a nap ki kell menni napozni. UV sugárzást nézni kell. Ha 6 alatti akkor 40-50 perc, ha 6 feletti akkor pedig úgy kell, hogy első nap csak 10 perc, második nap 15 perc, harmadik nap 20 perc és onnantól kezdve minden nap csak 20 perc. Fontos az is, hogy legyen szinten tartva a napozás, tehát hiába vagy már barna, ki kell menni a napra.

Nálam ez vált be. Ezelőtt én is leégős voltam. Mióta így csinálom azóta csak barnulok szinte azonnal. Amikor nem figyelek oda és befigyel egy hosszabb napozás az erősebb UV sugárzásban akkor meg is pirulok.

júl. 7. 00:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne hallgass azokra akik a napzejet okolják. Lehet ők szép barnák de 20-30 év múlva nekik lesz bőrrákjuk.

Előttem is leírták, sokat kell napozni. Ennyi a titok.

júl. 7. 08:51
 3/5 anonim ***** válasza:
51%
Árnyékban, a szórt napsugaraktól is lehet barnulni. A leégést kerülni kell. Napvédő szerekből én csak fizikai fényvédőt használok (cinkoxid, titándioxid), a kémiai fényvédőkről egymás után derül ki, hogy rákkeltők. Ha már pirulsz, akkor be kell menni fedett helyre, nem szabad kinn maradni. Ne a déli napsütésben próbálkozz, hanem inkább késő délután időzz a szabadban.
júl. 7. 08:52
 4/5 anonim ***** válasza:
25%
Menj kapálni
júl. 7. 11:30
 5/5 anonim ***** válasza:
80%

A barna bőr azt jelenti, hogy már napkárosodott a bőröd. Értelmezhetetlen egy kijelentésben, hogy védeni szeretnéd a bőröd, de szép barna is akarsz lenni. A kettő ellentéte egymásnak.

Nem káros barnulás a megfelelő összetevőjű önbarnító. Ezt sokan nem szeretik hallani, de olyan, hogy egészséges barnulás napon és/vagy szoliban nincs.

júl. 7. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!