Alapvetően hosszúhajú férfi lennék. De most egy betegség miatt eléggé hullik a hajam. Reggelente egy remek csomó kijön fésüléskor. Vajon jót tenne a fejemnek ha levagatnám a hajam?
Voltam dokinál,azt mondja: mindegy.
39/f
Ha ritka/ritkul a hajad, az rövid hajnál kevésbé feltűnő.
Tudom, hogy nem ezt kérdezted, de mást én sem tudok mondani, mint az orvos. Ha zavar, hogy ritkul a hajad, nem nagyon van más megoldás, mint a rövid haj. Én is ezt alkalmazom, pedig a hosszút szeret(t)em.
Mint stratégia az optikailag dúsabbnak tűnő hajra, működik.
Mint hajerősítés vagy hajdúsítás: ??? A hajad a fejbőr alól, a hajhagymákból nő ki. Nem él, nincs vérkeringése, nincsenek benne idegpályák, a hajhagyma tehát nem tudja, mennyire hosszú a hajszál és nem reagál arra, hogy levágnak belőle. A szomszéd hajhagyma, amiből ma reggel kihullott a hajad fésülködéskor, végképp nem. Na, ezért mondta a doki, hogy mindegy.
Nyilván a hagymának meg hajnak mindegy,de fejbőrnek nem.
A betegsége is annak van,nem a hajnak.
Nem hiszem, hogy így van. A fejbőrnek is a saját környezete az érdekes. Nyilván, ha dús a haj, befülledhet, ha ritkább, akkor a szabadon maradó bőrfelület megéghet a napon, stb - de maga a hajhossz nincs rá különösebb hatással. A hajhagymára még mindig inkább lenne, ha akkora lenne a haj súlya, van egy ilyen tipikus kopaszodási minta, ahol a nagyon sok, nagyon nehéz hajtömeg "húzza hátra" a hajvonalat, és egyre magasabb a viselő homloka, de itt se általános hajhullásról van szó.
Azért mondtam amúgy, hogy ne kösd össze a hajhosszt a hullás problémával, hogy rámutassak, nem érdemes áldozatot hoznod hajviseletben, inkább hordd úgy, ahogy a legjobban tetszik neked, mert a vágásnak eü hozadéka nem lesz.
Ha a bőr beteg (? úgy értettem, a szervezeted általánosan érintő betegség mellékhatása a hullás), akkor a bőrbetegséget szokták kezelni, ezen sem igazán segít a hajvágás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!