Mit használjak a bőrömre?
Sziasztok! Nagyon őszinte leszek, 16 éves vagyok és semmit sem tudok a bőrápolásról. A bőröm gyakran zsíros és hámlik is. Tele vagyok pattanásokkal is. Nem sminkelek.
Egy egyszerű megoldást szeretnék találni arra hogy kordában tudjam valamennyire tartani a bőrömet. Nem szeretnék vagyonokat kidobni rá. Próbáltam edukálni magam már mindenhol, de mindenki mindig mást mond és legtöbbször nem is értem hogy miről beszélnek, annyira nem vagyok jártas a témában.
Jaaaj, szappant semmiképp.
Teljesen kinyírod a természetes védőréteget, cserébe még zsírosabb lesz. A szappan 10 körüli ph értékű, a bőröd 4,5-5,5 körüli értéken érzi jól magát.
Valószínűleg azért ilyen most a bőröd, mert nincs rutinod (de persze hormonális, rossz taplálkozas, életmód is befolyásolja). Ez lemosó, este hidratáló, nappal fényvédő. Nálad ez elég kezdetben.
Ha ezt kb. 1 hónapig tartod, utána heti 1-2 alkalommal a szalicilsav (BHA) lesz a barátod, ami a pórusok mélyén tisztít. Illetve napi rendszerességgel egy niacinamide szérum is mehet.
Terméket nehéz választani, mindenki bőre, pénztárcája más, a dm-es kímélő arctisztítógél, kb. 1000Ft, az nagyon jó, hidratálasnak The Ordinary NMF krém, fényvédőből a Revuelle Ceramide, problémás, aknés bőrre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!