Vajon a mai generációnak akik aktívan használják a fényvédő krémeket/naptejek,szebb lesz a bőrük öregkorukra,vagy ez csak legenda?
Ami tele van mesterséges összetevőkkel azzal csak ártanak a bőrüknek, viszont sajnos nem tudják ezt, és mennek ész nélkül a reklámok után.
Rengeteg naptej pedig rákot is okoz.
Igen. Én 42 vagyok, nagyon sok velem egykorú még nagy napimádó volt fiatalabb korában. Ráadásul a mi fiatalkorunkban robbantak be a szoláriumok is.
Én nem napoztam sokat, szoli se jó nekem, mert nagyon világos a bőröm, mindig is használtam fényvédőt. Nagyon feltűnő a különbség az én bőröm és a sokat napozó, szolizó barátnőim bőre között. Évek óta már sminktermékben is olyat választok, amiben van fényvédő. A sok napozás ráncosodást okoz és sokkal szárazabb is lesz a bőr. Ráadásul nagyon sok elváltozást is, pigmentfoltokat, kisebb nagyobb anyagjegyszerű pöttyöket.
Én valamennyire napkerülő is vagyok és rendszeresen használok fényvédőt is. Vagy kollégám, aki viszont nem.
Nekem nincsenek nap okozta pigmentfoltjaim(csak pattanás utáni), ő viszont már most tele van pigmentfoltokkal, pedig csak 34 éves.
6: te elolvastad azt a tanulmányt? Először is 1993-as, azaz 30 éves. Azóta is vizsgálták a fényvédőket, de nem támasztják alá az elméleted. Másodszor, ez se támasztja alá, mert tartalmilag az akkori (90-es évekbeli) fényvédő krémek elégtelen UVA védelmét feszegeti, ami mellesleg igaz volt. Azóta jelentősen fejlődött az UVA védelem, különösen (elsősorban) az USA-n kívül: Európában, Ázsiában, Ausztráliában. A nagy fejlődés mozgatómotora az volt, hogy kiderült, hogy az UVA is káros.
Ebből az egészből azért következik, hogy a 21. században a fényvédő káros, mert egy ketyós szekta 2016-ban írt egy totál eltévedt áltudományos cikket a saját honlapjára?
Önálló gondolkozást javaslok. Ha meg tudtál tanulni angolul, vélhetően rendelkezel a szükséges képességekkel, élj velük!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!