Egy olyan nappali hidratáló krém esetén, amire SPF 15 van írva, elég az alaprutinos arclemosás, vagy úgy kell kezelni, mintha normál fényvédő lenne?
Alapesetben ezek a lépéseim: arclemosó gél, tonik, hidratáló krém.
Akkor is így csinálom, ha egy olyan nappali hidratáló krémet használok, ami nem fényvédős, SPF nincs rajta, csak az van ráírva, hogy UVA és UVB sugarak ellen védelmet nyújt (mivel ez nem számít fényvédőnek).
Sminkelni nem igazán szoktam, de ha mégis, akkor beiktatok egy sminklemosót vagy esetleg micellás vizet első lépésnek, és utána jön az arclemosó, tonik, krém.
Viszont ha egy olyan nappali krémet használok, amire SPF15 van írva, szóval enyhe fényvédő van benne, szerintetek arra még jó az alaprutinom (arclemosó gél, tonik, hidratáló krém) vagy ezt már úgy kell lemosnom, mintha sminkelnék vagy erősebb fényvédőt használnék, azaz be kell iktatni plusz egy lépést az elején (pl. sminklemosó vagy micellás víz vagy olajos lemosó), az arclemosó gél előtt? Azt tudom, hogy egy SPF 30 vagy SPF 50 fényvédő nem mosható le a normál rutinnal, de SPF 15-nél nem vagyok biztos. Eddig még nem is volt ilyen krémem.
Nem szeretném túlterhelni a bőröm, de azt sem szeretném, ha nem jönne le minden teljesen, aminek le kell jönnie.
Ti hogy csinálnátok SPF15-nél a lemosást, illetve normál fényvédő használata esetén mik a lépéseitek a lemosáskor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!