Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Depresszió pattanások miatt...

Depresszió pattanások miatt 25 évesen, semmi nem segít, nyugtassatok meg, hogy nem olyan gáz?

Figyelt kérdés

14 éves korom óta pattis vagyok. Bőrgyógyászhoz haza járok, kozmetikushoz szintúgy, fogamzásgátlót is elkezdtem emiatt, hátha a hormonok miatt van (azóta a védelmi funkciója miatt szedem, de a ragyáimon nem segített), mindenféle vitamint szedek, ételallergia vizsgálaton voltam, fél fizetésemet gyógyszertári és drogériás termékekre költöm, még egy gyökérkezelhető fogamat is inkább kihúzattam, nehogy amiatt legyen… mégis… teljesen tönkremegyek. Már lassan eljutok odáig, hogy leszarom, nem veszek arcápolási terméket, nem megyek orvoshoz és nem eszem egészségesen, mert rohadtul nincs eredménye egyiknek sem. Inkább elfogadom valahogy, hogy egész életemben alapozó és púder lesz a fejemen.

11 éve megállás nélkül ragyás vagyok. Kinyomhatatlan, pici pattanások. Nem nagy gyulladt, hanem tele az arcom pici grízekkel. Nem múlnak el. 11 éve.

Smink nélkül sehova, ahogyan reggel felkelek az első, hogy felkenem, és estig le sem mosom, ha itthon vagyok se. Nincs önbizalmam, utálok emberek közé menni, utálom ha szép bőrű nőket látok, utálom magamat. Semmi sem tenne annyira boldoggá, mint egy tiszta arcbőr. Elegem van abból is, hogy nem áll szépen az alapozó, hogy nem tudok szép sminket se csinálni ezek miatt. Abból, hogy a párom előtt is sminkben feszengek egész nap (őt nem zavarja, én undorodom magamtól, ha úgy lát.) Strandra is csak sminkbe megyek, nem tudok felszabadultan lemerülni a víz alá, mert undorodom a bőrömtől. Nagyon nagyon elegem van, én egész életemre pattanásokra vagyok ítélve?

Legutoljára elbőgtem magamat a bőrgyógyásznak, hogy írjon fel valami erős szart, az se érdekel, ha kiszárad a bőröm, de nem tette. Szerinte erre nem kell, mert nem cisztás pattanások, felesleges. Már az orvos sem segít, pedig depressziós vagyok miattuk. :(

[link]

AZ EGÉSZ FEJEMEN ILYEN! :(

ápr. 1. 06:02
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
A google sok dolgot ír, ahogyan sok brit tudós is kutat, de egyelőre inkább a bőrgyógyász véleményének hiszek.
ápr. 1. 08:50
 22/29 A kérdező kommentje:
#18, köszi, majd átnézem, mik is azok, s mik is vannak a termékeimben.
ápr. 1. 08:51
 23/29 anonim ***** válasza:
69%
Próbáld ki, hogy egy ideig semmi arcapolot nem használsz.
ápr. 1. 08:56
 24/29 anonim ***** válasza:
0%

Oké, viszont a 6. válaszomban feltett kérdésekre azóta se adtál választ.

ápr. 1. 09:11
 25/29 A kérdező kommentje:

Vizez iszok, néha citromos vizet. Havonta 1-2x 0,33 fantát, de az nem számottevő.

Enni meg nem tudom megmondani, minden nap mást, de a nagyon olajos, zsíros dolgokat kerülöm. Azért is, mert vékony szeretek lenni. Ma pl reggelire húsvéti sonkát ettem magában (általában ez zabkása vagy tk kenyéren szendvics), most pedig megettem olyan 200g epret. Ebédre valami hús lesz rizzsel és vegyes salátával. Utána fogalmam sincs….

ápr. 1. 11:02
 26/29 anonim ***** válasza:

Nem olvasom végig a kommenteket. Hormonproblémára senki nem gyanakodott? T

Fogamzásgátlót nem szabad felírni hormonvizsgálatok nélkül pattanáskezelési céllal, mert csak a tüneteket fedi el (vagy sem, mint esetedben).

Túlsúly/túl alacsony súly? Menstruációs problémák voltak a gyógyszer szedése előtt (fájdalmas, össze-vissza ciklus stb.)? Endokrinológus?

ápr. 3. 13:25
 27/29 A kérdező kommentje:

#28, de , gyanakodtak, csináltak hormonpanelt, 3., 21. napit, pajzsmirigyet is néztek. Fogamzásgàtlót is ezek után+trombózis vizsgálat után írtak, most is megyek évente nézetni értékeket.

Alacsony a súlyom, de azért, mert én akarom így, tudnék hízni, de szeretek vékony lenni. A menzeszem pontos volt, max 2-3 napokat késett.

ápr. 3. 13:37
 28/29 anonim válasza:
100%

Szia!

Tudom min mégy keresztül... Nekem az középiskola volt hasonló emiatt. Remélem tudok segíteni. Ha már az orvos is széttárja a kezét, akkor keress egy másikat, hátha az jobban tud segíteni. Az étkezésen nagyon sok minden múlik. Nekem az segített, hogy lemondtam a csokiról, mindegyikről. Nem ettem olajos magvakat (se dió, mogyoró, napraforgó, pisztácia stb.) Se zsírós, ínas húsokat, a vörös húsokat teljesen mellőztem. Inni csak vizet és gyógyteát (kamilla, csipkebogyó, hárs, csalán). Ha lehet szűrd le a csapvizet, vagy ha nem szereted, igyál jobb minőségű ásványvizet. Cukor helyet mézet ettem, de azt is csak mértékkel. Furán hangzik, de anyukám élesztőt adott, hogy azt egyem. Csak kis mértékben és persze nem úgy hogy ittam rá. Figyelnem kellett rá. Igen, azt a pici sárga csomagolásban lévő élesztőt. Bűn rossz volt, de azt is megpróbáltam. Folyamatosan arcot mostan hideg vízzel. Reggel-este, állandóan mikor úgy éreztem zsírosodik az arcom... A Safeguard szappant használtam, míg ki nem vonták. Ekkor keresett nagymamám a padláson régi, házi főzött szappant... Hülyén hangzik, de ez segített. Pocsékul nézett ki, de megpróbáltam és segített. Kár hogy elfogyott... Tudom nehéz, de igyekezz minél kevesebbet lefedni az arcodat. Hadd érje napfény, persze nem az égető nap, hanem ami nem olyan erős. Gimisként a nagyon durva pattanásokat lekentük fogkrémmel, bár ezt talán nem kellett volna. Ott van még a stressz is. Ezt is meg kell próbálni csökkenteni amennyire csak lehet. A menzesz idején pedig a hormonok miatt is kialakul pattanás. Ezt láttam többször más hölgyeken is.

Remélem tudtam egy picit segíteni! Elhiszem hogy nagyon bánt, de akinek fontos vagy, azok így is szeretnek és támogatnak. S ez számít, a többiek meg mehetnek oda ahova szeretnének... Ne törődj velük! Igyekszel adni Magadra, figyelsz az alakodra, akkor nem tartozol nekik semmilyen magyarázattal! Ez is idővel - nagyon remélem - hogy megoldódik! Biztos így lesz! Drukkolok Neked!

ápr. 5. 09:26
 29/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ utolsó! Elég sok mindenről lemondtál. :(

Viszont képzeljétek, a kérdés kiírása óta csak lemosót és niveás hidratálót használok, és nem jött elő újabb dög, a meglévők is csökkentek!

Nem akarom elkiabálni, lehet csak átmeneti javulás, aztán megint rossz lesz, de van egy olyan érzésem utólag, amit néhány válaszoló is írt, hogy a sok aktív összetevő is kirügyeztetett.

ápr. 5. 09:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!