Milyen napi arc rutint ajánlanátok egy 35 éves nőnek? Vagy ti miket használtok?
Jelenleg nincs napi rutinom, reggel-este megmosom az arcomat sima szappannal, heti 3-4 alkalommal, amikor kedvem tartja krémezem collagén tartalmú arckrémmel, néha felkenek(havonta 1-2x) fekete maszkot, vagy mikor mit, de kb ennyi. Fényvédőt eddig csak napozáskor használtam.
Néha sminkelek.
De egyszerűen magas nekem. Eddig sminkelés előtt primert használtam, most akkor azelőtt kellene 1 fényvédő, azelőtt meg 1 hidratáló? Nem túl sok ez?
Most például szeretnék lassan szemkörnyék védő-ránctalanító-hidratáló-fényvédő termékeket beszerezni de, hogyan lehet ezeket összeegyeztetni?
Fényvédőt mindig használj. Az igazából az alap, nélkülözhetetlen.
Amúgy én reggel nem szoktam hidratálókrémet használni, csak fényvédőt. Nekem az úgy elég. Este szoktam hidratálót, de nekem reggel a bőröm tök jól el van csak fényvédővel is, a bőröm igazából "tökéletes" vele, jól hidratál. Szerintem nem muszáj hidratáló, de ezt te érzed legjobban a bőrödön. A lényeg az, hogy igen, este az utolsó lépés a hidratáló legyen, de reggel szerintem elhagyható, ha úgy érzed elég a fényvédő.
De amúgy igen, fényvédő majd utána a primer.
A sima szappant nem ajánlják arcmosáshoz, mert azt hiszem túl durva ahhoz, de ebben a szappan témában nem vagyok annyira jártas, szóval nézz utána, de gondoltam megemlítem, hogy azért tudd, hogy amúgy elvileg nem ajánlott. :)
Amúgy a retinol (v. akár retinal), c vitamin szérum jók a ráncok ellen. Szerintem elsőnek szerez be egy arctisztítót, fényvédőt, hidratálót. Ez legyen meg fixen, és aztán vezesd be a többi termékeket.
Amúgy tök jól össze lehet ezeket egyeztetni, ettől ne félj, sokan használnak jó sok szérumot, és simán belefér a rutinba, csak nem mindegy mikor. Van amit nem kell használni minden nap, van amit pedig x hatóanyaggal egy napszakban nem ajánlott, stb, szóval vannak ilyen "szabályok", de mindent jól belehet illeszteni. Csak az elején azért ne kezdj el egyszerre több terméket, mert a bőrödnek túl sok lehet hirtelen, plusz ha irritáció, allergia lép fel, azt se tudod, hogy melyik termék miatt.
Szintén 35 évesként ezt el kellett volna kezdeni. Abban vagy lemaradásban, hogy leteszteld, a te bőröd mit szeret, mit nem bír, stb.
Leírhatnám a rutinom, de ha a semmiből kezdesz neki ezeknek, garantált, hogy valami nem fog tetszeni a bőrödnek.
Bármi kérdésed van, guglizd meg, írd mögé, hogy reddit, olyan tudásod lesz, hogy nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!