Kiskoromban göndör hajam volt, és időnként most is találok 1-2 göndörödő tincset. Pl ha felfogom a hajam, egy tincs a fülem mögött mindig feltűnően göndör, de nagy ritkán elvétve máshol is akad ilyen. Lehetséges hogy hullámos/göndör hajam van..?
Sok lánynak ez hormonális.
Pl pubertáskor vagy begödörödik, vagy egyenes lesz, aztán terhesség során megint változik.
Mindkét irányban mefesik, ismerek példát rá.
Tiktokon állandóan feljönnek ilyen videók, ahol hajápolással/tál-metódussal próbálják megnézni, hogy göndör-e a hajuk, egy próbát megér. A lényegük, hogy samponozás után a balzsamot nem csak leöblítik zuhanyrózsával, hanem tálban/mosdókagylóban megtöltött víz segítségével öblítik ki (tényleg szebb fürtjeim voltak úgy, de a hátam beszakadt közben, szóval nem szeretem így csinálni). Fontos, hogy a vizet is csak kinyomkodjuk a hajból a tenyerünkbe téve a tincseket, nem kicsavarjuk, mint egy ruhát. Törölközővel sem érdemes végigdörzsölni a hajat, nem tesz jót neki. Alapvetően azt mondják, ne vizesen fésüljük a hajunkat, de a göndör haj általában száraz is, ezért vizesen kifésülve még mindig kevesebb hajvégtörés lesz, mintha szárazon tennénk.
Érdemes használni valamilyen hajmaszkot, olajat, hajhabot (pl. direkt göndör hajra) és úgy a nedves, kifésült hajadba a tenyereddel belevinni (erről sok videót fogsz találni). Ha ezek együttesen sem hoznak elő a hajadból semmilyen fürtöt/hullámot, akkor szinte biztos, egyenes hajad van.
Nem száraz a hajam, sőt, normál/zsíros között van.
Van külön hajtörölközőm, azt szoktam ráteríteni a fejemre, és becsavarva a hajamat eltűröm.
A hajam nem törik, viszont száraz állapotában is nagyon kócosodik, ezért vizesen nagyon nem szívesen tenném :/
Erről a tálas-balzsamos módszerről tudsz kérlek küldeni egy videót? Nincs tiktokom. Vagy ha elmondod hogy kereshetek rá youtube-on, azt is megköszönném
Itt konkrétan a tálas módszert mutatja be:
Kicsit máshogy, de a lényeg ugyanaz:
Itt a hajtípusokról vannak képek:
Ezek csak göndör haj tippek:
Ez a videó pedig bemutatja, hogy ha már több nap eltelt mosás után, akkor hogyan lehet felfrissíteni a tincseket, hogy megint szépen mutassanak:
#5 tegyük fel, hogy biztosan hullámos/göndör vagyok, viszont egyenesre nyúltak a tincseim. Ha kipróbálom ezt tálas metódust, csak a nyomkodás hatására be kéne hullámosodnia?
Amúgy alapvetően 2a-2b közé esik a hajam, de szoktam benne látni 3a tincset is elvétve
Köszönöm hogy kikerested őket!
A vizesen nyomkodás hatására igen, jobban megmaradnak a hullámos tincsek, mintha csak szárítás, fésülés után hagynád csak úgy lógni, de ha egyenes a hajad akkor semmit vagy szinte semmit nem csinál vele, tehát nem begöndörítésre való, hanem szebb és látványosabb, szemmel láthatóbb hullámok, fürtök elérésére.
Azt nem tudom, hogy neked is fog-e működni, esetleg ha kipróbálod, írd meg ide vagy privátban, de nekem segített.
Egyébként hasonlót csináltam már én is: amikor felraktam a balzsamot, elkezdtem nyomkodni, és akkor egy minimális mértékben behullámosodott tőle
Egyébként amikor legutoljára hajat mostam, felfogtam csattal a vizes hajam, viszont néhány nagyon vékony tincs kilógott. Azok közül (gondolom a pára miatt) 2 magától begöndörödött, egy harmadik meg hullámos lett. És mikor megszáradtak, akkor láttam hogy továbbra is ott voltak a hajamban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!