Milyen vitaminok jók a hajnak? Alapvető és kombinált szépségvitaminokra is gondolok?
Szóval nyugodtan írhattok olyat hogy a vagy e vitamin cink, de arra is kiváncsi vagyok nektek bejött-e valamelyik ilyen "szépségvitamin" rossmannban dmben lehet kapni sokfélét. főleg az olcsókra gondolok kb 1500 forintom lenne rá havonta.
dmben láttam egy 800 forintosat amiben 65 darab van azt próbálta valaki esetleg? köszi :)
Hajtápláló vitaminok:
A vitamin
A toxinok ellenszere, mert antioxidáns hatású. Hozzájárul a szem, a bőr, a haj, a fogak és fogíny egészségének megőrzéséhez mert fejlődésükben fontos szerepet játszik. Hatására a haj sima és bársonyos lesz. Hiányának jelei: a haj és a bőr szárazsága, a körmök elvékonyodnak, töredeznek és deformálódnak. Vigyázat: túl sok A vitamin bevitele viszont hosszú távon hajhulláshoz, májkárosodáshoz vezet, mivel elraktározódik a szervezetben!
Természetes forrásai: sárgarépa, sütőtök, tengeri halak, tojás sárgája, tej, vaj, belsőségek.
B-vitaminok
Erősítik és táplálják a hajat, csökkentik a korpásodást, szabályozzák a faggyútermelést, aktiválják a hajhagyma anyagcsere-folyamatait. Védik a hajat a hajhullástól, és az őszüléstől. Segítenek a gyulladások kivédésében, egészségesen tartják a fej bőrét.
Természetes forrásai: élesztő, hal, tojássárgája, dió, mogyoró, hüvelyesek, búzacsíra.
Biotin (H-vitamin)
Részt vesz a fehérjék, zsírok, szénhidrátok anyagcseréjében. A hajat egészségesebbé, a körmöket erősebbé teszi. Hiánya fáradtsággal, étvágyvesztéssel, bőrproblémákkal, vérszegénységgel, érzészavarokkal, koleszterinszint emelkedéssel járhat.
Természetes forrásai: élesztő, tojássárgája, dió, mogyoró, máj, zöldségek, diófélék, hal, tej, teljes kiőrlésű gabonafélék.
C vitamin
Antioxidánsként növeli a haj ellenálló képességét, elősegíti a vas elszívódását. A szervezet nem képes elraktározni, ezért minden nap folyamatosan pótolni kell.
Természetes forrásai: paprika, citrusfélék, csipkebogyó, káposzta, kivi.
E vitamin
Erőteljes antioxidáns, óvja a szív és érrendszer, továbbá az immunrendszer egészségét, erősíti a kapilláris erek falát, szebbé teszi a hajat és a bőrt. Hiánytünetek: izomgyengeség, fénytelen haj, vetélés, prosztatabántalmak.
Természtes forrásai: Növényi olajok, tojássárgája, teljes kiőrlésű gabonakészítmények, búzacsíra, leveles zöldségek, olajos magvak, hüvelyesek, margarin.
szerintem a szép haj titka az, hogy természetesen ápoljuk.
én házi tojássamponnal mosom évek óta, és nem teszek rá semmiféle szintetikus terméket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!