Most szeretném elkezdeni az arcápolási rutinomat..mit ajánlotok száraz bőrre? És mit milyen sorrendben kell csinálnom?
Szia!
Fontos lenne tudni mennyi idős vagy.
Minden esetre nekem is száraz bőröm van. Évek óta ezeket használom:
N.A.E. Micellás víz - bármilyen pattanást, szennyeződést eltávolít.
Ha további tisztításra vágysz akkor a CeraVe Hydrating Cleanser zöld flakonos tisztítót tudom ajánlani.
Ezután egy jó kis hidratáló, nekem nyáron a Neutrogena Hydro Boost gel működik csak. Télen pedig a Weleda Skin Food light a legjobb. Ezek smink alá is tökéletes alapot adnak.
Nos ugye kortól függően kellene a bőr kollagén vesztése ellen tenni. Erre igazából 25 éves kor fölött van szükség.
Kollagént pótolni legjobban a retinollal lehet szerintem. Én eddig egyedül a Roc Retinol Correxion Line Smoothing ránctalanító szérum kapszulákat próbáltam. Nagyon nagyon bevált, viszont szerintem drága. Így én magamtól soha nem vettem meg sem ezt sem mást. A retinolt mindig este a hidratáló krém alá vidd fel.
Reggelente pedig szerintem a C vitaminos szérumok tudnak a bőrrel a legszebbet tenni. Ugye ez a pigmentfoltokat halványítja, élettelivé teszi a bőrt. Sok helyen erre a niacinamideot fogják javasolni, viszont nekem ezek a típusú krémek, szérumok szárítják a bőröm. Helyette talán a natúr c vitaminos szérum megoldás lehet.
Én csak tisztítok és hidratálok anyagi keret miatt az utóbbi években. Közel a 30-hoz már látom, hogy szükség volna a rendszeres retinolra, de azt mondom, hogy még így is teljesen jó állapotban van a bőröm.
Sokat segíthet ha a krémeket hatásos masszázs mozdulatokkal dörzsölöd a bőrbe. A serkentett véráramlás is jótékony hatással van a bőrre. Illetve az elernyedt izmokat is áttornáztathatod vele.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe.
Én 20 éves vagyok, nekem most így néz ki az őszi-téli arcápolási rutinom.
Nekem száraz, hámlásra hajlamos bőröm van kevés pattanással, pigmentfoltokkal.
Reggel megmosom vízzel az arcomat (reggel is kellene rendesen arcot tisztítani, de én azt sokszor kihagyom.) Előszor egy Helia D hidramax c vitamin krémmel szoktam bekenni az arcom, utána a Revoxnak a Japanese rituals 3 minutes arckrémét, és fényvédőnek egy Avéne Hidrance uv light-ot használok, utána szoktam egy keveset sminkelni. Rúzst én egyáltalán nem használok, úgyhogy a számat a Carmex cseresznyés ajakápolóval szoktam bekenni.
Este lemoson Niveas micellás vízzel az arcom, Helia D Concept halványító szérumot használok (ez nyilván kihagyható,) és a Mixatól a Hialurongel Richel szoktam bekenni az arcom.
Nyilván ezen is lehetne még mit finomítani, de ezek a termékek nekem nagyon beváltak, mert rengeteg allergiám van és érzékeny bőröm, így sokat kellett válogatnom.
Remélem valami támpontot azért tudtam ezzel adni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!