Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért nem szedetik le az...

Miért nem szedetik le az emberek az anyajegyüket?

Figyelt kérdés
Az anyajegyek jó része ma már könnyen és esztétikusan eltávolítható lenne modern technológiákkal. Sok embernél viszont azt látom, hogy hagyják, hogy egész életükben ott éktelenkedjen rajtuk. Olyanok is, akik kifejezetten igényesek amúgy a külsejükre, sőt, gazdagok is, pl. sztárok. Leginkább azért fura, mert amúgy a modellfotókon a tökéletes bőr a trend. De való életben meg alig látom hogy foglalkoznának vele. Nekem mindig fura volt ez az ellentmondás. Sokan agybajt kapnak ha már egy pici ráncuk van itt ott, az anyajegyek meg nem zavarják őket, pedig szerintem sokkal zavaróbbak mint egy ránc.

2023. júl. 20. 01:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Én speciel azért nem szedetem le őket, mert megoszlanak a vélemények, hogy mennyire jó egészségügyileg az eltávolításuk, ha csak esztétikai kérdésről van szó. Különben én leszedetném őket, mert így mindig aggódok rajta, nehogy valamelyik rosszindulatúvá váljon. Amúgy évente nézetem őket.
2023. júl. 20. 12:37
 22/30 anonim ***** válasza:
23%
#21 hogy értve oszlanak meg? Egészségügyileg csak jó lehet az eltávolítás, mivel abból utána már nem lehet melanoma.
2023. júl. 20. 14:10
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Bazi hiú vagyok, de eszembe nem jutott soha hogy egy átlagos anyajegy csúnya lenne.

Az nem igaz hogy nyomtalanul el tudják távolítani, anyámnak pár éve szedtek le egyet elég drágán, maradt utána heg. Szerintem az rondább mint az anyajegy.

Meg az sem igaz, hogy a porcelán bőr a trend. Manapság pont hogy keresik az egyediséget, minden modell tele van szeplőkkel, anyajegyekkel, vitiligoval, stb.

2023. júl. 20. 19:07
 24/30 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Nem mindenkit zavar, ha egészségügyileg nem indokolt, fölösleges levetetni, nem értem, miért igenyesség-mérce az, hogy kinek hol mennyi anyajegye van, komolyan olyan fsságokat tudnak az emberek kitalálni, hogy mi igényes meg mi nem.
2023. júl. 20. 19:24
 25/30 anonim ***** válasza:
17%
#23 nekem mint írtam 4-et szedtek le és alig látszanak hegek, kicsik és halványak. Lehet anyud keloidos, azoknak szoktak csúnyán hegesedni a sebek, vagy akinek elcseszte az orvos. Mindenesetre a kis hegek sokkal esztétikusabbak számomra, mint azok a nagy barna kiálló anyajegyeim voltak. De persze kinek mi.
2023. júl. 20. 19:35
 26/30 anonim ***** válasza:
93%

Én leszedettem kb 30 darabot plasztikai sebésszel. Jobban érzem magam így,hogy nincsenek, de azért mindegyik helyén van egy fehér heg. Tehát nem barna,hanem fehér foltok vannak rajtam. Maga a műtét gyors volt (elektromos szikével vagy mivel metszették ki), de lelkileg eléggé megviselt,éreztem az égett hús szagát,aztán az elfeketedett bőrt is néztem,míg le nem estek a pörkök... Az egyik anyajegy nagy volt, azt kivágták, sok öltéssel összevarrták..igaz szépen gyógyult,de a varrat borzasztó látvány volt.

Én sem értek amúgy sok embert,miért nem szedeti le. Van,akinek jól áll néhány,de a kiálló bibircsókok borzalmasak és biztos beleakadnak mindenbe (amiket nekem szedtek le,azok laposak voltak,de ha kiállóak lettek volna, tuti h az őrületbe kergettek volna).

2023. júl. 20. 21:52
 27/30 anonim ***** válasza:

Egy pici heg mindenképpen marad, akkor is ha az ember szépen gyógyul. Szerintem csak esztétika miatt leszedetni hülyeség. Nekem 2 van, amit majd le kell szedni a közeljövőben, mert rossz helyen vannak. A többit eszembe nem jutna jelenlegi állapotukban leszedetni, nekem minden anyajegyem elég kicsi és egyik sem dudorodik ki.

Nem tudom, hogy most arcra gondolsz, vagy egész testre. De egész testről leszedetni elég nagy meló lenne a legtöbb embernek. Most gyorsan megszámoltam, a 2 karomon összesen 11 darab anyajegy van.

2023. júl. 21. 00:57
 28/30 anonim ***** válasza:
0%
Nekem volt kettő kitüremkedő borsó nagyságú, elmentem háziorvoshoz, egyből beutalt, nem volt szövettan, stb. Beinjekciózták, kimetszették, összevarrták, heg alig maradt utána, de inkább legyen heges, minthogy magamon viseljem ezeket az anyajegyeket. A kicsikkel sajnos nem lehet mit kezdeni, főleg ha sok van, de sokkal kevésbé zavaróak. Az elég undorító, ha az ember arcán van nagy, főleg, ha szőrszálak is állnak ki belőle. Én biztosan leszedetném a helyükbe, a tb állja. A hegeket meg lehet kezelni lézeres kezeléssel.
2023. júl. 21. 14:25
 29/30 anonim válasza:
40%
En személy szerint kínábol rendeltem egy bitang erős kencét, ami szó szerint leszárította 2 anyajegyemet és még csak egy vagyonba sem került. Ennek kb már 25 éve, rendszeresen járok bőrgyógyászhoz is, ahol egy magán doki azt mondta, hogy nem minden anyajegyet kell kivágatni, lézereztetni, de ha mindenkinek megmondanák, higy bizony vannak erre már ilyen olyan kencék, akkor ebből nem lenne pénzük. Leesett az állam. Röhögök az olyan beszari embereken, mint azok akik ennyire rinyálnak egy hegtől vagy kencétől. Szerintem az anyajegyek csúnyák, tök gáz arcot tudnak produkálni és nagyon kevesen vannak, akiknek esetleg olyan helyen van, ami még szép is. De többnyire sem esztétikailag, sem egészségügyileg nem egészségesek. Mielőtt oltári hülyeséget írtok, kutassatok már egy kicsit!
2023. szept. 30. 18:14
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Én 1 anyajegyemet akartam leszedni kencével,szétmarta a bőrömet az az 1 csepp is. Csúnyább,mint ahol kimetszették. Amúgy az anyajegyekre nem szabad semmit kenni, a fibrómákra szabad csak,de az nem egyértelmű,hogy melyik az. Ügyeleten percek alatt ingyen megcsinálják,ha zavaró helyen van. Magánban pedig szintén percek alatt megcsináljàk,egész olcsón. Mindkét helyen voltam.
2023. szept. 30. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!