Miért nem szedetik le az emberek az anyajegyüket?
Szerintem az anyajegyek nem csúnyák. Van akinek tényleg nagy anyajegye van (rokonomnak van egy ilyen 8-10 cm átmérőjű nagyságú anyajegye, szóval most a nagy alatt az ilyenre gondolok), viszont megértem, ha azokat meg még problémásabb eltávolítani és ezért valaki még azokat sem akarja. Viszont alapjáraton véve szerintem semmi baj nincs az anyajegyekkel. Meg aki hajlamos rá, annak sok van, és ahogy idősödik, az anyajegyek száma is nő. Most mindig szaladni eltávolítani mindegyiket?
Amúgy nekem két pici anyajegyet szedtek le (a bőrgyógyásznak gyanúsak voltak, de végül minden ok volt), tényleg kb 2-3 mm átmérőjűek voltak, szóval elég picik, és a heg halványan, de látszik. Szóval nyilván most ez engem így nem zavar, de nyilván ezek pici anyajegyek voltak, a nagyobbaknál a heg még jobban megmaradhat, megértem ha valaki nem akarja a heget ha nem muszáj.
Egyébként nekem van egy rokonom, akinek sok a szemölcse. A sok alatt azt kell érteni, hogy sok. Nagy szemölcsök. Vagy nem is tudom hogy szemölcsöknek lehet-e hívni, de a lényeg hogy egy db kb. 2-3 cm átmérőjű, bőrből kiálló, igazából ahogy a gyerek énem jellemezné az az, hogy "nagy kiálló dudorok". Régen sok olyat találtak nála, ahol szövettan alapján voltak rossz elváltozások, ezért most már automatikusan mindegyiket leszedik neki. Összesen már 50 ilyet biztos leszedtek róla az évek során. Nem kellemes. Folyton nőnek újak, és mindegyiket le kell szedetni.
Szerintem ha nem szükséges, akkor jobb ha az ember békén hagyja. Megértem ha valaki úgy dönt, hogy az arcon, meg az ilyen területeken leszedeti, de ha nem dönt úgy, az is tökre rendben van. Azt meg szerintem senkitől sem lehet várni, hogy az összes anyajegyét leszedje.
Én kifejezetten szeretem a pöttyeimet. Nincsenek útban, eszem ágában sincs eltüntetni.
Amúgy anyukám leszedetett többet is mert zavarták, rossz helyen voltak neki, és 10 évvel később még mindig heg van a helyükön pedig normális orvos csinálta.
Nekem többszáz anyajegyem van, főleg picik de van pár nagyobb is, ezeket rendszeresen látja orvos. Ha indokolttá válik, azonnal leszedetem.
Szeretem őket, az meg külön bónusz, hogy távol tartja tőlem a fajtádat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!