Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért nem szedetik le az...

Miért nem szedetik le az emberek az anyajegyüket?

Figyelt kérdés
Az anyajegyek jó része ma már könnyen és esztétikusan eltávolítható lenne modern technológiákkal. Sok embernél viszont azt látom, hogy hagyják, hogy egész életükben ott éktelenkedjen rajtuk. Olyanok is, akik kifejezetten igényesek amúgy a külsejükre, sőt, gazdagok is, pl. sztárok. Leginkább azért fura, mert amúgy a modellfotókon a tökéletes bőr a trend. De való életben meg alig látom hogy foglalkoznának vele. Nekem mindig fura volt ez az ellentmondás. Sokan agybajt kapnak ha már egy pici ráncuk van itt ott, az anyajegyek meg nem zavarják őket, pedig szerintem sokkal zavaróbbak mint egy ránc.

2023. júl. 20. 01:15
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert senkit nem érdekel egy noname véleménye, aki GYIKen próbál okos lenni.
2023. júl. 20. 07:37
 12/30 anonim ***** válasza:
86%
Én pl azért, mert rettegek a műtétektől.
2023. júl. 20. 08:18
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az anyajegyek nem csúnyák. Van akinek tényleg nagy anyajegye van (rokonomnak van egy ilyen 8-10 cm átmérőjű nagyságú anyajegye, szóval most a nagy alatt az ilyenre gondolok), viszont megértem, ha azokat meg még problémásabb eltávolítani és ezért valaki még azokat sem akarja. Viszont alapjáraton véve szerintem semmi baj nincs az anyajegyekkel. Meg aki hajlamos rá, annak sok van, és ahogy idősödik, az anyajegyek száma is nő. Most mindig szaladni eltávolítani mindegyiket?

Amúgy nekem két pici anyajegyet szedtek le (a bőrgyógyásznak gyanúsak voltak, de végül minden ok volt), tényleg kb 2-3 mm átmérőjűek voltak, szóval elég picik, és a heg halványan, de látszik. Szóval nyilván most ez engem így nem zavar, de nyilván ezek pici anyajegyek voltak, a nagyobbaknál a heg még jobban megmaradhat, megértem ha valaki nem akarja a heget ha nem muszáj.

Egyébként nekem van egy rokonom, akinek sok a szemölcse. A sok alatt azt kell érteni, hogy sok. Nagy szemölcsök. Vagy nem is tudom hogy szemölcsöknek lehet-e hívni, de a lényeg hogy egy db kb. 2-3 cm átmérőjű, bőrből kiálló, igazából ahogy a gyerek énem jellemezné az az, hogy "nagy kiálló dudorok". Régen sok olyat találtak nála, ahol szövettan alapján voltak rossz elváltozások, ezért most már automatikusan mindegyiket leszedik neki. Összesen már 50 ilyet biztos leszedtek róla az évek során. Nem kellemes. Folyton nőnek újak, és mindegyiket le kell szedetni.

Szerintem ha nem szükséges, akkor jobb ha az ember békén hagyja. Megértem ha valaki úgy dönt, hogy az arcon, meg az ilyen területeken leszedeti, de ha nem dönt úgy, az is tökre rendben van. Azt meg szerintem senkitől sem lehet várni, hogy az összes anyajegyét leszedje.

2023. júl. 20. 08:28
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
"Leginkább azért fura, mert amúgy a modellfotókon a tökéletes bőr a trend. De való életben meg alig látom hogy foglalkoznának vele. Nekem mindig fura volt ez az ellentmondás" Még ha le is vetetné valaki az összes anyajegyét az sem lenne tökéletes bőr, ugyanis mind heget hagy maga után ami ha szerencsés vagy nem keloidosodik fel, de mindig el fog ütni a bőrtől. Nagyon nincs olyan fejlett technológia amivel nyom nélkül el lehetne tüntetni a kisebb nem kitüremkedő anyajegyeket. Volt anno egy barátnőm akinek a térdén volt egy nagyobb és vagy 5x meglézerezték de nem csinált semmit, csak a pénztárcáját szívta. Olyat kivágni meg nem fognak, ha nem gyanús. De ott van például Gigi Hadid aki jelenleg az egyik top szupermodell, tele van kis anyajegyekkel, szerinted komolyan jobban nézne ki ha tele lenne műtéti hegekkel az egész teste? Oké hogy neked nem tetszik de ne csináljunk már úgy mintha az anyajegy nem lenne egy teljesen természetes dolog. Magyar embereken számon kérni ezt meg elég nevetséges, TB-s bőrgyógyászatra örül az ember ha bekerül valós egészségügyi problémával 1 éven belül, ott esztétikai célból nem szednek le semmit. Magánban 40-től kezdődik per anyajegy, a szövettan kb. a fele, az előzetes vizsgálatot meg örülsz ha megúszod egy huszasból. De persze, vetesse le mindenki az összeset...
2023. júl. 20. 08:58
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Mekkora gyökér vagy te kérdező. Rengeteg anyajegyem van, nem fogom az összeset leszedetni a kedvedért. Vettek már le hármat, amiket muszáj volt, egyrészt fájt, másrészt ott a heg mindegyik után. Arról nem beszélve, hogy a bőrből nem kitüremkedő anyajegyeket nem is olyan egyszerű leszedni, plusz értelmetlen is, sőt az orvosok szerint nem is javasolt megbolygatni azokat, amik nem gyanúsak, mert akár el is rákosodhat. Mielőtt legközelebb okoskodsz, járj utána a témának, te szerencsétlen!
2023. júl. 20. 10:33
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Mert a legtöbb esetben nem csúnya, és nem is érdemes hozzá nyúlni, mert úgy könnyen elrakosodik.
2023. júl. 20. 11:00
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy néhány ember szerint csúnya az anyajegy, de ez egy teljesen természetes dolog. Az eltávolítása meg elég drága, és ahogy írták is heg marad utána. Nekem például 20-nál több anyajegyem van, biztos nem fogom mindet leszedetni.
2023. júl. 20. 11:02
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Én kifejezetten szeretem a pöttyeimet. Nincsenek útban, eszem ágában sincs eltüntetni.

Amúgy anyukám leszedetett többet is mert zavarták, rossz helyen voltak neki, és 10 évvel később még mindig heg van a helyükön pedig normális orvos csinálta.

2023. júl. 20. 11:39
 19/30 anonim ***** válasza:
Nekem van sok kis anyajegy a testemen, ahogy a legtöbb világos bőrű embernek, szerintem a kicsikkel semmi baj nincs, de a nagyobb, kiálló anyajegyeimet leszedettem (4 db volt). Abban egyetértek, hogy ez esztétikailag és egészségügyileg is indokolt. Amúgy nem marad látványos heg a helyükön, ha az ember magánban csináltatja.
2023. júl. 20. 11:45
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem többszáz anyajegyem van, főleg picik de van pár nagyobb is, ezeket rendszeresen látja orvos. Ha indokolttá válik, azonnal leszedetem.

Szeretem őket, az meg külön bónusz, hogy távol tartja tőlem a fajtádat :)

2023. júl. 20. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!