Létezik, hogy rossz termékeket használok?
Már 2 hónapja használom az arcszérumomat, maszkokat és hidratálókat, de egyszerűen csak rosszabb lesz a bőröm valamiért. Főleg Revox termékeket használok és The Ordinary-t. Példa egy esti rutinomra: arctisztítás micellás vízzel, habzó arclemosó, niacinamidos tonik, niacinamidos mist, hámlasztás (elsőnek AHA+BHA majd glikolsav, majd mandulasav), utána szalicilsavas arcmaszk (hetente 4-5x), szérumok rétegezve (hialuronsav, niacinamid, C vitaminos, retinol), hidratáló, majd a végén olajos frissítő masszázs. Viszont valami nem oké, mert tele vagyok pattanással ilyen piros fehéres patikkal, szoktam bezoil peroxidot tenni rá, de sokszor nem segít. :/ Lehet a márka nem jó amit használok? Segítsetek kérlek.
19/L
Nem mindenkinek reagál ugyanúgy a bőre a különböző dolgokra. Nem akarlak elkeseríteni, de lehet, hogy a tiktokos lánynak természetesen is szép a bőre, genetikai alapon.
Előző válaszomból lemaradt, hogy fordulj bőrgyógyászhoz a pattanásokkal, ha nem segít rajtuk a rutinod.
Egyáltalán nem ciki. A legtöbb ember már vagy átélte vagy még hátravan számukra az, amin te éppen most mész keresztül.
24F-ként mondom, hogy a beilleszkedési vágy káros a mentális egészségre. Amikor középsulis voltam, akkor is minden második ember előbb vagy utóbb pattanásos lett és a legtöbbnek idővel elmúlt.
Még mindig azt ajánlom egyébként, hogy fordulj bőrgyógyászhoz, aki pontosan el tudja neked mondani, hogy mi fogja megoldani a problémád.
3-as és 4-es voltam.
Szóval ha nem számoljuk az arclemosót, akkor kb. 10 dolgot kensz magadra esténként ha jól értem. Az sok. Meg nyugodtan szét lehet ezt választani. Mármint pl. reggelre használd a C-vitamint és a hialuronsavat. Estére ezeket akkor már ne használd, hanem pl. csak a retinolt és a niacinamidot. De az, hogy sorra magadra kensz 10 dolgot..? A jóból is megárt a sok. Meg tényleg szükség van ennyire savra egymás után? Szerintem ha ezzel ragaszkodik az ember, akkor jobb ha inkább beosztja, hogy hétfőn ezt használja, másnap másikat...
Ha viszont a bőröd egyre csak rosszabb, akkor az egyértelműen azt jelzi, hogy ez az egész a bőrödnek túl sok és sürgősen állj le ezzel a bőrkínzással.
Ez tényleg nagyon sok. Felesleges ennyi lépés, de akinek tényleg hosszú rutinja van, az se úgy szokta (jó esetben), hogy 3-4 hámlasztót egymás után és társai. Ez nem is csoda, ha kikészíti a bőrödet. Ha különböző hidratálókból használnál több félét (tonikot, szérumot, krémet), az nem olyan, mint ha aktív összetevőket kensz egymás után magadra. Nem a hosszúság és a termékek mennyisége a lényeg, nagyon nem mindegy, hogy hogyan áll össze a rutin. Ne használj több hámlasztót és ha hámlasztasz, akkor aznap retinolt ne kenj még rá. Felváltva lehet, ha bírja a bőröd, de ne egyszerre.
Valami ilyesmi kéne inkább:
arctisztítás, tonik, vagy 1 hámlasztó termék vagy retinol, hialuronsav és hidratáló
Reggel meg mehet a c-vitamin, az az estibe már nem erőltetném bele. És nagyon fontos, hogy használj erős fényvédőt, ha már nyáron is hámlasztani és retinolozni akarsz. Persze amúgy is kell, de így különösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!