Száraz arcbőr hogyan lehet puha, és egészséges?
Víz, rengeteg víz. Krémes, tejes lemosó,
Hialuronsavas szérum, rá hidratáló arckrém. Heti 2x vagy gyengéd enzymes peeling vagy hámlasztás PHA savakkal. Illetve kiegészítő maszk, amullakúra. BHA-ból mehet a mandulasav. Ha nincs tőle irritáció, szépen fokozatosan akár mindennap lehet használni.
De hogy pontosabban írjak, tudni kellene jelenleg miket használsz, mi a pontos rutinod.
Mostanában lett száraz, valami hatasára, vagy eleve az?
Attól függ, mitől száraz a bőröd. Zsírhiány vagy vízhiány? Esetleg mindkettő? Zsírhiányra nem fogsz találni boltban semmit. Én mindenképp kozmetikust javaslok, aki diagnosztizálja a bőröd és elmondja, mire van szükséged.
1-es: a bőrnek sok a heti 2 peeling, semmi szükség rá, és mivel a kérdező azt írta, száraz a bőre, nem kell neki BHA sav, ami ráadásul nem mandulasav hanem szalicil. A mandulasav AHA. És a BHA sem mehet minden nap!
Sziasztok, mindig ilyen száraz volt, de ha bármivel bekenem, 1 napig jó és utána pattanásos, zsíros lesz. Ugyanígy reagál a 11000 forintos Yves Rocher krémre és a 2000 forintos Dm Baleára is. Egyébként csak vízzel mosom.
Újabban rászoktam csak és kizárólag arra, hogy vízzel mosdok és napi 1x arctonikozok (clean and clear). Ettől úgy tűnik, hogy jó (nem túl száraz és nem is lesz zsíros pattanásos). Viszont ugyanolyan rossz tapintású és szürke, mint egyébként. Pedig most valamennyire le is barnultam..
Az életkorod elárulod kérdező? Mióta ilyen diszkomfortos az érzet?
A pontos jelenlegi rutin is számít, milyen termékeket, milyen bőrtípusra használsz. Mert így csak tippelgetni tudunk, ahány szakértő, infuencer, beauty videós, kb. annyiféle hit van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!