Mit használjak a pattanások ellen?
Minden nap reggel és este megmosom az arcom, aztán feketeszappannal is, aztán fertőtlenítem, aztán AHVsavas krémet használok, aztán bekenem aloeverával. Mégis ugyanúgy mindig teli van pattanással a homlokom.
Egészségesen étkezem, kevésszer eszek édességet, csokit. Chipset egyáltalán nem eszem.
Amiatt van tele pattanással amit művelsz vele. De a pattanásnak külső és belső okai egyaránt lehetnek. Szinte egy arcápolód sem jó, túl van szárítva és kínozva a bőröd, a védőrétege is sérülhetett.
Reggel-este gyengéd lemosó, a fekete szappant hanyagold, a fertőtlenítés alatt nem tudom mit értesz de hanyagold, savas krémben nem tudom van-e egyáltalán sav, de elég nagy baj, hogy létezik egyáltalán ilyen termék. Ehelyett inkább keress egy jó hidratálót, amíg nem jön helyre a bőröd addig javaslom a Happier barrier krémet, ez menjen reggel-este, reggel pedig fényvédő szigorúan minden nap. Az aloe vera mehet kizárólag a pattanásra nyugtatásnak ha jó rá.
Egyetértek. Ez egy nagyon rossz arcápolási rutin. Egyenlőre menjen az alaprutin. Gyengéd lemosó (pl: Cerave hydrating cleanser), egy "minden mentes" hidratáló (pl: La roche posay toleriane sensitive creme) és nappal fényvédő.
Pár hét múlva be lehet vezetni olyan szérumot, vagy krémet, ami pattanások ellen jó. Pl: Azelain, BHA, benzoyl peroxide, Niacinamide. Fontos, hogy csak egy hatóanyagot vezess be egyszerre, hogy ha valamelyik nem válik be, vagy rosszabb lesz tőle, akkor tudd, hogy melyiket nem szereti a bőröd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!