Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Szerintetek az, hogy mit...

Szerintetek az, hogy mit eszek befolyásolhatta a pattanásokat?

Figyelt kérdés
Sziaszzok! 20éves lány vagyok és egy ideje az u alakba pattanások jönnek ki. Több mint valószínű hormonális, ugyanis már mindent próbáltam külsőleg, de semmi nem használt. Úgy hallottam, hogy, ha valakinek hormonális pattanásai vannak sokat segít az, hogy mit eszik. 1hete nagyon szépen letisztult az arcom aztán egyik napról a másikra újra csúnya lett. Gyulladt pattik jöttek ki oldalt az arcomon és az állvonalamnál. Lehetséges, hogy a csoki és a tej miatt? Azt mondta valaki neki attól tűntek el a hormonális aknéi, hogy elhagyta a glutént, cukrot, tejet . Szerintetek, ha odafigyelek rájuk szebb lehet a bőröm? Esetleg valakinek valami ami bevált?

2023. ápr. 29. 11:27
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

Bizony, hogy befolyásolja.

Nekem pl a sörélesztő vágta haza a bőrömet.

2023. ápr. 29. 11:39
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
A csoki nagyon csúnyán be tud tenni a pattanásoknak, az olajos magvak is.
2023. ápr. 29. 11:49
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

A tej és tejtermékek tényleg sokaknál rosszul hatnak a bőrre (kivéve a sajt, azt ehetsz). A sok cukor is ártalmas tud lenni ilyen szempontból.

De a glutén nem. Olyanról még nem hallottam, hogy glutén hozna ki pattanásokat.

(Az az illető mennyi energiát fektet már a kajálásába, aki elhagyta a glutént, tejet és cukrot? Nem tudnék most 5 kaját felsorolni, amiben egyik sincs...)

2023. ápr. 29. 11:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Garantáltan igen!
2023. ápr. 29. 12:01
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Nem mindenkinél, de a tej az egyik leggyakoribb, ami pattanásokat okozhat. Illetve a sok cukor is, úgyhogy ha gyanakszol rá, hogy a te bőröd se reagál jól ezekre, érdemes ezekre figyelni. Nem biztos, hogy mindet teljesen el kell hagynod, de érdemes tényleg odafigyelni rá és majd úgyis kitapasztalod, hogy számodra mi fér bele és mi az a mennyiség, ami már sok és pattanásokat okoz. Glutént emiatt nem kell elhagynod, az nem egy tipikus dolog, ami ilyen problémákat okozna. Esetleg annak, aki érzékeny rá.
2023. ápr. 29. 14:57
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Bizony ám. Nekem alapvetően nincs baj a borommel, de az olajos magvaktol undorító ragyás leszek
2023. ápr. 29. 15:45
 7/8 Senior Séf ***** válasza:
A legfőképpen az befolyásolja!
2023. máj. 7. 18:33
 8/8 anonim ***** válasza:
A pattanásokat külső és belső tényezők egyaránt befolyásolják. Ebbe beletartozik az étkezés (ahogy sejted is és a többiek is megírták), hormonális zavar, szervi betegségek, stressz, nem megfelelő kozmetikumok használata, időjárási tényezők, por-szmog, uv sugarak, életkor (leggyakrabban tinédzserkor), allergia, szóval szinte bármi.
2023. máj. 8. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!