Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Revox Lactid acid + HA hámlasz...

Revox Lactid acid + HA hámlasztót heti hányszor ajánlott használni? Ti milyen fényvédőt ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Vízhiányos az arcom, kombinált, kicsit érzékeny, de nem problémás annyira vészesen (kozmetikus szerint egész szép a vízhiánytól eltekintve). Elég a 20 faktoros fényvédő? Most csak olyanom van, majd következő fizetéssel veszek erősebbet, jobbat. Sokan ajánlják az eucerint, dm és rossmann saját márkásakat is. Én a dm-ből szeretek vásárolni, szóval az előny lenne. Garnier vagy Helia-D fényvédőjével szemezgetek... Köszönöm ha valaki segít.

2023. ápr. 17. 20:58
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Hámlasztó heti 2 alkalommal bőven elég viszont most már érdemes elhagyni az AHA savakat, használj inkább PHA hámlasztót vagy enzimes peelinget. A fényvédőből lassan lehetne 50 faktorosat venni, de amíg nincs addig mindenképpen kend a 20 faktorost.
2023. ápr. 18. 08:34
 2/9 anonim ***** válasza:
35%

A 20 faktoros kevés, minimum 30 kellene, de lassan már mehet az 50-es. A hámlasztót eleinte heti 1-2 alkalommal használd, ha hozzászokik a bőröd, és bírja, akkor akár minden nap másnap is mehet.

DE!

Az aha savak (a Lactic acid pl) fényérzékenyítenek, úgyhogy azt csak akkor kezdd el, ha már van alaprutinod 50-es fényvédővel! Elhagyni nem kell nyáron sem, csak akkor tényleg nagyon figyelni kell a fényvédelemre, különben le fogsz égni, pigmentfoltok alakulhatnak ki.

2023. ápr. 19. 10:48
 3/9 anonim ***** válasza:

2-es, miért írsz ilyeneket? Hámlasztani nem kell minden nap, mert könnyű túlhámlasztani a bőrt, plusz miért kellene a sejtek megújulási folyamatát gyorsítani? Amit amúgy ezzel nem lehet, viszont károkat okozni nagyon könnyű. Bőven elég heti 2 alkalom. Arról nem is beszélve, hogy aki nem ért hozzá, az a 20%-os savat is képes naponta használni lemosás nélkül.

Az AHA savak igen is fényérzékenyítenek, és az 50-es fényvédő is csak akkor ér valamit, ha pár óránként újra van kenve (ezt nagyjából senki nem teszi). Ezért is írtam, hogy nyáron maximum PHA hámlasztó vagy enzimes peeling.

2023. ápr. 19. 11:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon ritkán megyek napra egyébként, 11 órázok heti 4 nap és csak reggel ér napfény max 1 órára, míg bebuszozok a melóhelyemre (egy alagsori üzletben dolgozom, ablak sincs). Ha szabadnapjaimon használok erősebb (és sokkal drágább) fényvédőt, de melónapjaimon a 20faktoros (olcsó) fényvédőt, az működhet? Mert nem vagyok annyira eleresztve anyagilag és így legalább lassabban fogyna a drágább erősebb fényvédő.
2023. ápr. 19. 11:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy valami drága, nem jelenti azt, hogy jobb és attól, hogy valami olcsó, nem feltétlenül rossz. Ez egy örök igazság, persze van benne valami, de nem feltétlenül van így. Igazából attól függ, hogy neked mi számít drágának. Egyelőre ha reggel korán mész dolgozni, még elég a 20-as faktor, de mindenképpen a megfelelő mennyiséget vidd fel belőle, különben nem ér semmit.

Illetve az is fontos, hogy van mindennek lejárati ideje, így nem lehet valamit évekig használni bármennyibe is került.

2023. ápr. 19. 12:10
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

2-es vagyok, most néztem, tényleg elírtam. Minden nap nehogy hámlassz!

Minden másnapot akartam írni (tudom, ez is sok szerint, de 7 éve csinálom, tudom mit bír a bőröm). Nem kell (ezt nem i írtam), de ha hozzászokik és birja valaki akkor LEHET.

Az AHA savakról pedig pontosan azt írtam, hogy fényérzékenyítenek. Kezdőként nyáron persze nem a legjobb ötlet elkezdeni, arra tényleg jó a PHA inkább.

2023. ápr. 19. 20:07
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Igen picit elbeszéltünk egymás mellett, arra értettem én is a fényérzékenyítést, amit írtam is, hogy ebből sokan csak azt fogják megjegyezni és kiemelni, hogy nyáron is lehet használni az aha savakat. Az, hogy kell mellette a fényvédő, és hogyan kell használni, azt már nem fogják figyelembe venni. Én is küzdök ezzel, hogy megértessem a környezetemmel ennek a fontosságát
2023. ápr. 20. 07:30
 8/9 A kérdező kommentje:
A használati utasításban kiemeli egyébként, hogy használat utáni héten fényvédő ajánlott. Csak nem írja bővebben le, hogy milyen fényvédő ajánlott és hányszor ajánlott hámlasztani. De abban maradtam, hogy még párszor használom most, majd nyáron nem, és ősz végén megint elkezdem. Elvileg nyitás után még 12 hónapig megtartja minőségét, ami jó lesz, mert most nyitottam ki egy hete.
2023. ápr. 20. 10:54
 9/9 anonim ***** válasza:
35%
Elég nagy baj, hogy a használati utasításban ezt írják (bár ha a micellás vízből indulok ki akkor nem vagyok meglepődve). Fényvédő az év 365 napján kell, akár süt a nap, akár nem. Ha kint világos van, akkor süt a nap, vagyis van uv sugárzás, amitől óvni kell a napot függetlenül a hámlasztástól. A téli hónapokban elég a 30-as faktor, most viszont már érdemes lassan áttérni az 50-esre. Természetesen ez is csak akkor ér valamit, ha a megfelelő mennyiségben van felkenve a bőrre
2023. ápr. 20. 11:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!