Nem jó kozmetikumokat használni, mert mindegyikben van valami káros anyag?
Ez a cikk eléggé nevetséges... Szó szerint egyik szavával üti a másikat. Ezek nem sok termékben vannak benne, viszont ahogy az első is írta, tartósítószer mindenben van, különben pár hét alatt megromlana (gyártástól számítva, nem vásárlástól!). Szóval vásárolj tudatosan (vagyis csak azt amire szükséged van és tudod, hogy nem teszel vele rosszat magadnak) és kész.
Plusz még azzal kiegészíteném, hogy attól, hogy valami natúr, még nem jelenti, hogy jobb.
Az első háromra ez a cikk sem írja hogy káros lenne a bőrre. "Csak" a környezetre. A szulfátot, alumíniumot azért szerintem nem nehéz elkerülni, csomó mentes sampon meg dezodor van, évek óta olyanokat használok. A szintetikus illatanyagokról eddig is lehetett tudni hogy nem jók, a tudatosabb márkák nem is élnek velük.
Igazából a színezőanyagok meg a tartósítók voltak valamennyire új információk nekem, de azért az nem győzött meg hogy potenciális rákkeltő anyagok. Gondolom van sok kutatás a témában, de ha lenne egyértelmű eredményük akkor az közismertebb lenne.
Ez a cikk eléggé felületes, hiányos, egy kis ezós beütéssel. Továbbra is maradok a kozmetikumoknál.
Még annyival kiegészíteném amit írtam, hogy ezek akkor lennének rákkeltőek, ha párszáz éven keresztül napi egy tubussal/flakonnal magadra kennéd, de még akkor sem 100%
Igazából akár tetszik akár nem, maga az élet a legkárosabb az egészségre, és sok betegség van, ami elkerülhetetlen, pl. bizonyos rákfajták, Alzheimer. Az öröklött hajlam nagyban hozzájárul, de bármikor bárkinél előfordulhatnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!