Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » A retinol és a BHA, AHA...

A retinol és a BHA, AHA hámlasztók rákot okozhatnak?

Figyelt kérdés
2023. márc. 14. 21:51
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Nem okoz bőrrákot, csak annyi hogy ezeket este kell használni, és másnap használni kell fényvédőt, bár fényvédőt mindennap kell használni, akkor is ha nem hámlasztasz. Illetve hamlasztót és retinolt nem szabad egyszerre használni. A hámlasztás gyakoriságáról illetve hogy milyen hámlasztó való a bőrödre a Skinmart oldalán tudsz bővebben olvasni, ugyanis ezeknek utána kell nézni, nem lehet csak úgy ész nélkül hámlasztani, meg mindent magadra kenni.
2023. márc. 14. 22:31
 2/8 A kérdező kommentje:

Hámlasztok és retinolt is használok, meg mellettük fényvédőt, nem volt velük semmi problémám, de ez azért elgondolkodtatott:

[link]

2023. márc. 14. 23:02
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
Hát az a baj, hogy sokan túl erős retinollal kezdik, azért tapasztalják az irritációt, fokozatosan kell hozzászoktatni a bőrt. Pl először nekem is irritációt okozott, mert túl erőset használtam, aztán leváltottam egy gyengébbre, így már nem okoz irritációt. Bár őszintén szólva nem csodálom, hogy elgondolkodtatott, egyszer azt mondják hogy ez a jó, máskor meg az, régebben a Niveat, Garniert istenítették, most már arról is tudja mindenki, hogy azok nem jó termékek.
2023. márc. 14. 23:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi gondolkodtatott el? Ha rákattintasz arra a találatra ami ezt kiadta ott ugyanabban a mondatban leírja hogy nincs semmilyen összefüggés a bőrrák és a retinol között... Ahogy az első is írta, mivel a fényérzékenységet felerősíti, szigorúan kell mellette fényvédőzni.
2023. márc. 15. 08:47
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Sokkal hamarabb leszel tőle rákos, mint normálisan, mert a retinol lényege pont az, hogy felgyorsítja a sejtosztódást-elhalást, ergo minél több sejtosztódás, annál nagyobb az esély egy hibás osztódásra, azaz a rákra.
2023. márc. 15. 09:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
5-ös ezt milyen források alapján írod? Elolvasnám őket
2023. márc. 15. 11:41
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
6: józan ész alapján
2023. márc. 15. 11:55
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

Amúgy lehet retinolt és hámlasztót egyszerre használni, csak a retinol magában is okozhat érzékenységet, ezért nem szokták ajánlani.

[link]

Évek óta együtt használom, de nekem olyan a bőröm, mint a rinocérosznak, mindenből a legerősebbel kezdtem eddig, és mindent tolerál a bőröm.

2023. márc. 15. 22:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!