19 éves fiú vagyok és elkezdet ritkulni a hajam van valaki aki ebben jártas és tud valami meg oldás dúsítót? Vagy akár mit ;(?
Cső tesó!
Ha genetika (nézd meg apád, ha már nincs kérdezz az öregapáidról, esetleg még dédi. De most komoly), akkor késleltetni tudod csak.
Egyébként cink, vitaminok, napfény, tojás.
Alpecin c.
Erre a kérdésedre a válasz többrétegű.
Okozhatja a hajhullást:
- Stressz
- Szervezeten belüli góc/gyulladás (mandula, fog, stb)
- Vashiány
- Rossz / elégtelen / nem változatos táplálkozás
- Férfiaknál túl sok tesztoszteron
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de lehet, hogy van még más ok is ezek mellett, nemcsak a genetika.
Ha a vérképed rendben, és a fentiek közül egyik sem áll fent, akkor esetleg segíthet koffienes hajszesz és sampon.
Ezen kívül a DM-ben kapható Mivolis Haar Vital Komplex kapszula. (saját márkás terméke a DM-nek, és nem is kerül eget rengetően sokba, plusz ott megnézheted a koffeines hajszeszt / sampont is.)
Mindezek mellett elképzelhető, hogy ez sem válik be, de ha mégis, azzal csak nyerhetsz.
Szerintem megérne a fentiekből egy kúra, ami legalább 1-2 hónapos. Annyi idő alatt látszana, hogy be válik-e egy módszer, vagy sem.
Első körben: vérkép, és góc kutatás.
Ha nem örökletes/genetikai, akkor jöhetnek az egyéb módszerek.
Ezen kívül, még hallottam a Panthenol égés elleni spray (hab) hajra kenéséről (annyira nem lehet hülyeség, mert tartalmaz vitaminokat, plusz gyulladás csökkentőt), ami használhat a haj növekedésére. Ezt nem próbáltam még, szóval nem tudom, hogy használna-e, de a koffeines hajszesz/sampon kombó az jó.
Drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!