A bőr-és hajápolási rutinnak tényleg ilyen bonyolultnak kéne lennie?
Mindenkinek más válik be. Én figyelek a bőrápolásra, de egyszerre max 2-3 terméket kenek az arcomra, lusta vagyok pl egy koreai rutinhoz, és őszintén szólva nem is vagyok meggyőződve róla, hogy az jó. Viszont valamit muszáj kennem, mert zuhanyzás után iszonyat száraz az arcom. Lehet, hogy egy zsírosabb bőrű meg tudja csinálni, hogy semmit nem ken rá estére, nekem már gyerekként száraz bőröm volt, kín ha nem hidratálom. Cserébe az arctisztítást elbliccelhetem, este lemosom egy zselés lemosóval és annyi, így sincsenek mitesszereim sem pattanásaim.
Az alapján, hogy az arcod Niveával kened (már ha az egész tested alatt az arcodat is érted), neked is szárazabb bőröd lehet, mert egy átlag arcbőr azt a vastag kenőcsöt nem szívja be, vagy úgy kipattogzik tőle, hogy ahhoz képest a pöttyös labda semmi. Ez annyiból szerencsés, hogy fiatalon csak hidratálni kell és szép, nem érzékeny, nem pattanásos. Cserébe korábban elkezd ráncosodni. Ezen tudnak segíteni a szérumok, krémek, hogy ez minél később következzen be. És persze a fényvédő. Az nem kétséges hanem tudományos tény, hogy a fényvedő megfelelő használatával nagyon kitolható a ráncok megjelenése.
A hajjal nagy csodák szerintem sincsenek, használok pakolást meg olajat, picit fényesebb így, de ha nem használnék sem történne semmi. Az alapból egy "halott" dolog, nem úgy, mint a bőr.
Szerintem az átlag azért ma már annál amit te leírtál, jobban odafigyel magára, nem olyan nagy cucc azért egy balzsamot vagy egy nem petróleumból készült arckrémet beszerezni. De ha te nem igényled, akkor csináld ahogy jól esik.
Nem az a lényeg hogy sok lépésből álljon, hanem hogy amiket használsz tényleg hatékonyak legyenek és jól használd. Igazából ez is a tudatos haj/bőr ápolás lényege. Illetve persze az, hogy megtaláld a neked megfelelő termékeket.
Sőt túl lehet terhelni egy egy területet, ha túl sok mindent használsz. Egyébként pont egy magyar influencernél volt, aki sok dolgot használt mindig a hajára, hogy jelezte neki a fodrász hogy túl hidratáltad a hajad és hagyd fellélegezni.
Amúgy nekem pl az arc rutinom 2 lépéses, és a hajmosásom is 2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!