Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Magic hair lejárat után szedés?

Magic hair lejárat után szedés?

Figyelt kérdés

Vettem egyet egy lánytól de később láttam meg hogy 2022.02kor járt le

Dobjam ki vagy mennyire romlandó egy ilyen vitamin?

2022. dec. 14. 15:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Alapvetően a vitaminok nem romlanak meg úgy, mint pl egy hús. Csak veszít a hatékonyságából, mert egy kevés lebomolhat belőle. Hogy mennyi, az függ a tárolásától. Legtöbb gyógyszert ezért kell sötét, száraz, hűvös helyen tárolni.

A legtöbb tablettás gyógyszernek semmi baja sem lesz kicsivel (1-2 hónap) a lejárat után, főleg ha jól volt tárolva. Egyszerűen a gyártó biztosítani akarja magát, ezért a tényleges lejáratnál korábbi dátumot nyomnak rá. Élelmiszeriparban is bevett szokás ez. Cukrot sem dobod ki, mert egy éve lejárt. Persze a gyógyszer érzékenyebb téma, az antibiotikumok esetében fontos, hogy ne csökkenjen a hatóanyag tartalom, ott komolyan kell venni a lejáratot. Vitaminoknál általában semmi baj nem lesz.

Sajnálom, hogy az eladó becsapott, én nem dobnám ki, ha semmi gyanúsat nem látok/érzek rajta.

2023. márc. 28. 05:24
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, másnap vissza vittem a lánynak és vissza is adta a pénzt!
2023. márc. 28. 16:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Jól tetted. Örülök, hogy korrektül kezelte a helyzetet :)
2023. márc. 29. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!