Valóban összefügg a menstruáció azzal, hogy mennyire
szőkül könnyen a haj, vagy ez csak egy mítosz?
És aki eredetileg szőke az ráb@$zott? Mert én sötét szőke vagyok, nekem nagyon fáj. Barátnőm szintén szőke, neki semennyire.
2022. nov. 1. 07:02
Szerinted a külsőd, a hajszíned milyen összeköttetésben van a belsőddel, a hormonháztartásoddal?
2022. nov. 1. 08:46
Mítosz. Vmi holdnaptáras bolondság is van és vannak, akik az alapján mennek fodrászhoz.
2022. nov. 1. 09:42
4/10 A kérdező kommentje:
Sose figyeltem meg magamon, vagy tulajdonítottam neki jelentőséget, nyilván ezért kérdezem, mert tapasztalatom ilyenekkel nincs 😃
Kedves első válaszoló! Reméltem hogy a #szőkítés illetve a #hajfestés keresőszavak után senkiben nem merül fel hogy a kérdés azokhoz szólna akik nem szőkíttetik a hajukat, de úgy látszik mégis… mindenesetre menstruációval járó fájdalomról szó sem esett, de az utolsó válaszért hálás köszönet! Mentek az értékelések.
Van pedig. De nem mindenkinél jelentkezik nekem pl. nem, de fodrász barátnőm is megerősítette. A körmökre ugyanúgy tud hatni. Igazából nem csak a menstruáció, hanem minden hormonális változás. Volt olyan vendégem, akinek elkezdtek idő előtt felválni a körmei amikor terhes lett. Meg olyan vendégem is van akinél tényleg bele kell kalkulálni a ciklust, hogy rendesen fennmaradjanak a körmei. Pont az ő kapcsán adta ezt a tippet a fodrász barátnőm, amikor már nagyon nem értettem hogy miért csak nála történik ez meg időnként, miközbe mindent ugyan úgy csináltam. Változókor is okozhat ilyesmit.
2022. nov. 1. 16:31
Semmi köze hozzá, hisz a haj (illetve a köröm) látható része halott.
2022. nov. 1. 22:43
Na, olyan fodrászhoz se mennék, aki ilyen hülyeségeket beszél. :D
Egy összefüggés van a hajfestés és a menzesz között. Ha valakinek nagyon durva fájdalmai vannak, annyira, hogy rosszul van, akkor nem ajánlott hajat festeni, mert gyengébb a szervezet és nagyobb az esély az allergiás reakcióra. Főleg szőkítésnél, ami eleve durvább, mint egy sima hajfestés. De ahhoz az ég világon semmi köze, hogy mennyire fogja be a festék a hajat.
2022. nov. 2. 09:36
"fodrász barátnőm is megerősítette"
Húú, és mond, a Semmelweis vagy Szegedi egyetemen szerzett orvosdoktorit?
2022. nov. 2. 09:51
Tudom hogy elhalt szaru, tanuljuk is. Az orvosoknál nem akarok okosabb lenni csak leírtam a személyes tapasztalatainkat.
2022. nov. 2. 15:51
Nekem volt ilyen... ugyanazzal festekkel minden ugyanaz volt. Kiveve, hogy megjot es nem fogta be a festek a hajamat. Vagy szőkítésnel egyszerűen nem szívta le. Szóval van akinel tenyleg mas olyankor.
2022. nov. 2. 19:32
Kapcsolódó kérdések: