Borotválkozástol az arcom nagyon csúnya, szőrtüsző gyulladásos valszeg, mit javasoltok rá?
ez kimaradt:
21/F vagyok
ezeket hasznalom:
-dm-s szortuszo gyulladas csokkento,feher tegelyes,natura vita
-Loreal borotvalkozas elotti hydratalo gel
-Avon borotv. utani balzsam (aloe vera,teafa tartalmaz)
-Gillete Mach3 Turboval borotvalom a nyakam korul (az elektromostol sok szorszal befele not ezert begyulladt es nem tudtam leborotvalni)
-az arcom Philips HQ9070 nel borotvalom
Regeben jartam bororvoshoz ez csomo szert kiprobaltam(Zineryt,Dalacin,......nagyon sok mindent)de legjobban az Aknesol valt be.
A mostani problemamal is voltam regebben,de azt mondta az orvosno hogy hasznaljam azt amit akkoriban felirt(gyogyszertarban keszitetett atlaszo szesz)
egy bőrgyógyászt javaslok rá. ha ő nem tud segíteni akkor semmi!
nekem is volt/ van így. annyit csinálok, hogy hetente egyszer borotválkozom, a hatodik napom már szőrösmajom fejem van,de inkább ez mint a pizzakép.
aztán lehet csökkenteni az időt, 5napra, stb...
amúgy tuti hogy steril az a borotva? már ammenyire lehet persze? borotválkozás előtt lehet nem ártana vmi fertőtlenítővel átkenni, meg 10-15perccel az arod is mosd meg szappannal. így klevesebb az esélye hogy vmi baci ottmarad és elfertőzi.
ja bocsi, voltál bőrgyogyinál...
hát semmiképpen ne borotválkozz minden nap. attól csak rosszabb lesz. tényleg, heti 1 max 2szer. aztán elválik mi lesz.
ezt a fertőtlenítős dolgot meg mindenképpen próbáld meg. én arcszesszel szoktam kenni magam, néha tocsogok is benne, jó pacsuli szagom van,de nem zavar, addig legfeljebb nem megyek emberek közé, a család meg elbírja viselni és még nem is jönnek ki rajtam kis tüszűgyulladások
A borotvát a szekrényemben tartom,aminek az ajtaja fel,lecsukható. Azért is ,hogy a furdoszobaban ne "fulladjon" be a melegben,párában.( nem ér a penge semmihezsem,kis tartojaban van)
Igen erre mar en is gondoltam,hogy fertotlenitovel attorolgetni a penget. Szoktam is csinalni borotvalkozas elott neha. Arcot mindig szoktam elote mosni,legtobszor furdes utan szoktam borotvalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!