Éjszaka mennyi ránc keletkezik, vagy mélyül alvás során, ahogy a fejed a párnán nyugszik?
Arra gondolok, hogy pletyhüdt lesz a bőrünk és egyszerűen meggyűrődik, ahogy a fejünket letesszük éjszakára. Sokszor reggel még látszik is, hogy meggyűrted az arcod. Oldalt és hason alvásnál elsősorban.
Pl. a homlok két oldalán függőlegesen szoktam embereknél ráncot látni, az tipikus alvási ránc.
Megoldás, talán az lenne, hogy csak háton alva alszunk nyilván nehezen kivitelezhető, mivel alvás közben az ember öntudatlan részben.
Meg hát aki csak a hátán bír aludni, pl. 2-3 év utána - annak sem tűnnek el a fején a ráncok.
A háton alvásnál a fejbőr gyűrődik meg, látni kopasz embereknél hogy valószerűtlenül ráncos a fejbőrük.
Nemtudom de igyis úgyis aludni kellvalahogy szóval ránc lesz. Itt is, ott is.
Ez miért olyan fontos?
3-as. De leszel ráncos azalvástól.
Van a netflixen egy kozmetikai szépitős sorozat (nem tudom a nevét) és ott is mondja a plasztikai sebész hogy mindenkiről megtudja mondani hogy milyen pózban alszik.
Ezt most találtam egy szépségápolási oldalon:
Alvó pozíciók
Amikor oldalt vagy hason alszunk, a bőr ráncosodhat, főleg, ha minden este ugyanabban a helyzetben fekszünk. Alapvetően mimikai ráncokat hoz létre a bőrre nehezedő külső nyomás a párnáról, ami minden reggelre megváltoztatja a bőr textúráját. Módosítsd az alvási pozíciódat, hogy elkerüld a bőrre nehezedő nyomást. Megfontolhatod a selyem párnahuzatok használatát is, amelyek csökkentik a bőr súrlódását. Vagy pedig válassz kifejezetten erre a célra alkalmas ún. beauty sleep - párnákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!