Glikolsav használata?
Keratosis pilaris kezelésére kezdeném el használni. Azt tudom, hogy tiszta, száraz bőrre kell.
Milyen mennyiséget érdemes felvinni? Napi rendszerességgel kell vagy pedig fokozatosan emelni az "adagot" ? Le kell mosni, vagy hagyni kell a bőrbe beleszáradni? Utána testápolózzak is? Lehet buta kérdések de még sosem használtam ilyesmit, viszont jókat olvastam róla :) Illetve ha van még fontos tudnivaló azt kérlek írjátok le. Köszönöm :)
Száraz bőrre vidd fel.
Gondolom az Ordinary Glycolic Acidja vagy más folyékony termék. Én előbbit úgy használom, hogy a kezembe locsolok kicsit és úgy oszlatom szét a bőrömön.
Hagyd megszáradni, lemosni nem kell, hacsak a használati utasítás nem írja. Utána ha száraznak érzed a bőröd lehet testápolózni, ezt ki kell tapasztalni, az én bőröm pl. nem igényli (felkaromon és a lábszáramon szoktam használni).
Heti két-három alkalommal kezdj, ha bírja a bőröd lehet növelni az adagot akár minden napra is. Arcon ez nem javasolt, de a testen erősebb, vastagabb a bőr, több mindent bír.
Csak ne felejts el rendesen fényvédőzni, ha napra mész, mint minden AHA-sav, úgy ez is fényérzékenyít. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!